Linda Bondestam ja Ulf Stark: Diktaattori

Osta kirja itsellesi

Tämän Ulf Starkin kirjoittaman pienikokoisen kuvakirjan pääosassa on niin ikään pienikokoinen diktaattori, joka haluaa määrätä kaikesta ja käyttäytyy kuin maailman napa. Suurimman osan ajasta tämä toimiikin ihan hyvin. Kirjan aikana diktaattori kuitenkin muuttuu toisenlaiseksi, koska samassa päiväkodissa käy eräs tietty tyttö.

Kirja oli aika osuva ja ihan minun makuuni. Vaikka tarinassa onkin mukana opetus, se ei ole liian saarnaava tai itsestään selvyyksiä osoitteleva. Tämä on taas niitä lastenkirjoja, joka sopii myös aikuisille ilman lapsia luettavaksi.

Varsinkin kuvitus on erityisen hyvä: se on Linda Bondestamin yhdistelmä kollaasia ja piirrosta – sitä tuttua laatua. Ulkoisesti kirja on yhdistelmä kommunismihenkistä retroa ja siksi sitä voikin suositella nostalgianhenkisille aikuislukijoille.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...