Linda Bondestam ja Ulf Stark: Ennen näkymättömiä eläimiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vain hetken suojaa katto majan
Voikuvaeltajan.
Ne etsivät etsimistään,
jatkavat matkaa ja luulevat näin:
on elämä parempaa tuolla päin.
Tuollapäiniä ei löydy mistään.

Palkittu ruotsalainen lastenkirjailijakaksikko Ulf Stark ja Linda Bondestam tunnetaan tunnelmallisista ja kauniista kirjoistaan. Ennen näkymättömiä eläimiä on mainio osoitus kaksikon taidoista. Ulf Stark on runoillut ja Linda Bondestam piirtänyt hienon mielikuvitusmaailman, jossa vilistää jos jonkinlaisia otuksia voikuvaeltajista lummikkoihin, likinäköisestä kuukurkosta peilikuvaansa ystävystyvään luurukuikuun. Lyhyet lorut sopivat mukaviksi välipaloiksi lapsen kanssa luettaviksi tai mikseipä lapsen omaan lukemisharjoitteluunkin.

Ulf Starkin lisäksi runoilijaksi on nostettava myös kirjan kääntäjä Liisa Ryömä, joka on yhtä lailla päästänyt luovuutensa kukkimaan. Valloittavan eläinnimistön lisäksi myös muualla runoissa Ryömä on onnistunut löytämään maukkaita riimejä ja hyvin suuhun sopivaa kieltä. Ennen näkymättömiä eläimiä onkin parhaimmillaan ääneen luettuna.

Hurmaava lastenrunokirja Ennen näkymättömiä eläimiä kannattaa pitää mielessä, jos etsii laadukasta luettavaa perheen pienimmille. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...