Linda Bondestam ja Ulf Stark: Ennen näkymättömiä eläimiä

Osta kirja itsellesi

Vain hetken suojaa katto majan
Voikuvaeltajan.
Ne etsivät etsimistään,
jatkavat matkaa ja luulevat näin:
on elämä parempaa tuolla päin.
Tuollapäiniä ei löydy mistään.

Palkittu ruotsalainen lastenkirjailijakaksikko Ulf Stark ja Linda Bondestam tunnetaan tunnelmallisista ja kauniista kirjoistaan. Ennen näkymättömiä eläimiä on mainio osoitus kaksikon taidoista. Ulf Stark on runoillut ja Linda Bondestam piirtänyt hienon mielikuvitusmaailman, jossa vilistää jos jonkinlaisia otuksia voikuvaeltajista lummikkoihin, likinäköisestä kuukurkosta peilikuvaansa ystävystyvään luurukuikuun. Lyhyet lorut sopivat mukaviksi välipaloiksi lapsen kanssa luettaviksi tai mikseipä lapsen omaan lukemisharjoitteluunkin.

Ulf Starkin lisäksi runoilijaksi on nostettava myös kirjan kääntäjä Liisa Ryömä, joka on yhtä lailla päästänyt luovuutensa kukkimaan. Valloittavan eläinnimistön lisäksi myös muualla runoissa Ryömä on onnistunut löytämään maukkaita riimejä ja hyvin suuhun sopivaa kieltä. Ennen näkymättömiä eläimiä onkin parhaimmillaan ääneen luettuna.

Hurmaava lastenrunokirja Ennen näkymättömiä eläimiä kannattaa pitää mielessä, jos etsii laadukasta luettavaa perheen pienimmille. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...