Saara Soikkeli (toim.): Ekat laulut ja lorut

Osta kirja itsellesi

Uskaltaisin väittää, että viimeistään siinä vaiheessa, kun perheeseen tulee vauva, valtaosalle uusista vanhemmista tulee tarve päästä lauleskelemaan ja loruilemaan. Se on mukavaa ajanvietettä, sellaista hempeää vauvan kanssa hassuttelua. Mutta ei pelkästään hassuttelua, vaan myös sangen tärkeää, mitä lapsen kielenkehitykseen tulee.

Jos lastenlaulut ja lorut ovat kadoksissa, tarjoaa Ekat laulut ja lorut pikaista ensiapua. Se kokoaa kansiensa väliin ne kaikista tutuimmat laulut ja kolmisenkymmentä lorua nuotteineen ja leikkiohjeineen. Laulujen osalta teos ei minulle antanut oikeastaan mitään uutta; niin tuttuja nämä Jänis istui maassa, Kolme varista ja Viisi pientä ankkaa -tyyppiset laulelmat ovat. Lorupuoli sen sijaan oli huomattavasti tuntemattomampi, vaikka toki sieltäkin vanhoja tuttuja löytyi.

Ekat laulut ja lorut on kirja, jota suosittelen kaikille pienten lasten vanhemmille tai muille loruttelijoille. Me olemme viettäneet kirjan kanssa hauskoja hetkiä yhdessä kaksivuotiaan esikoisen sekä puolivuotiaan kuopuksen kanssa. Molemmat hihkuivat ilosta yhtä lailla.

Jos hakusessa kuitenkin on spesifimmin juuri laulukirja, ei tämä ehkä ole se paras valinta, sillä kuten sanottua lauluja on niukemmin – vain 15 kappaletta – ja ne ovat supertuttuja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...