Hannele Huovi ja Elina Warsta: Hiiri mittaa maailmaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hannele Huovin tekstit ovat lapsiperheille tuttuja ja pidettyjä jo vuosikymmenten ajan. Tähän kokoelmaan on paketoitu 200 lastenrunoa Huovin runsaasta tuotannosta. Kirja tempaa mukaansa ensiriviltä lähtien.

Tekstit on jaoteltu yhdeksän eri teeman alle, mutta yhtä hyvin niitä voi lukea yhden kerrallaan sieltä täältä. Ne eivät ole sidoksissa johonkin aikakauteen tai tilanteeseen ja ajattomuus kuvaakin oikeastaan hyvin koko kirjaa.

Nimikkoruno Hiiri mittaa maailmaa, Metrolla mummolaan ja monet muut ovat päätyneet myös lauluiksi, joita on laulettu niin kotona, muskareissa kuin vauvauinneissa. Huovin tuttuja aiheita ovat pieni-suuri sekä eläimet ja luonto.

Kokoelmaa voi suositella niin lapselle kuin aikuiselle. Elina Warstan hyväntuulinen kuvitus sopii mainiosti valloittavien runojen ja lorujen kaveriksi.

Hämärässä hiirikin on sininen,
ja lammen laine on musta,
ja hiiren pienissä kärryissä
on tähtien heijastusta.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...