Olivier Latyk ja Smriti Prasadam-Halls: Ekat sanat : Mennään yhdessä & Ekat sanat : Leikitään yhdessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksivuotiaan äitinä odotan ehkä kaikista suurimmalla mielenkiinnolla puheen kehitystä. Jotta päästäisiin käsiksi puheeseen, on tietysti ensiksi löydettävä sanat ja sepäs vasta hauskaa onkin, siis arvuutella, mitä pikkumies milloinkin tarkoittaa.

Tältä pohjalta otin käsittelyyni Ekat sanat -teoskaksikon, joista molemmat esittelevät lukijoilleen kutakuinkin 150 tuttua sanaa ja lausahdusta. Molemmissa kirjoissa on seitsemän eri teemaista runsaiden sanojen ja muutamien lausahdusten kuorruttamaa aukeamaa. Mennään asioille, hammaslääkäriin, kirjastoon, bussiajelulle, uimahalliin, leikkipuistoon sekä kahvilaan ja leikitään leipoen, rakennellen, pihamaalla kaivaen, lemmikkejä ruokkien, soittimia soitellen, ystävistä huolehtien ja siivoten.

Tällaiset lasten sanakirjat ovat hyvä juttu monella tapaa. Niiden avulla on helppo esitellä lapsille sellaisiakin asioita, joita ei välttämättä muuten ole koko aikaa nähtävissä. Samoin niiden käyttäminen vieraiden kielten opiskeluun on hauskaa myös vanhempien lasten mielestä.

Ekat sanat -kirjoille antaisin erityisen positiivista palautetta siitä, että vaikka ne ovatkin ulkomaista tuotantoa, ovat niissä esiteltävät asiat tuttuja ja tavallisia myös suomalaislapsille. Lisäksi niiden kuvitus on silmää miellyttävä, joten näistä opiskelee taaperon kanssa ihan mielellään. Voin suositella.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...