Ylvästele!

Jukka Sakki: Ylvästele! : Käänteinen sivistyssanakirja

Voiko ajatella lukevansa sanakirjan? No ei voi, mitä lukemista siinä nyt olisi, jos vaan etsii sieltä sanan? Vaan nytpä voi sitten ottaa tämän kirjan ja lukea sen ja sivistää itseään, samalla kun saa itsellensä hupia. Jukka Sakki on kirjoittanut tämän kirjan niin, että siinä on aakkosjärjestyksessä se suomenkielinen sana ja sen perässä se, mitä... Lue koko vinkki »
Mikä ihmeen mahakipsi?

Leena Komulainen: Mikä ihmeen mahakipsi? : Vauva-arjen aakkoset

Vauva jos mikä tuo mukanaan suuren mullistuksen. Ensimmäiset viikot ja kuukaudet, oikeastaan koko vauvavuosi, opettavat tuoreille vanhemmille vallattoman määrän uusia asioita, "vaiheita" ja "kausia" toistensa perään. Samalla kun nuo enemmän ja vähemmän mielenkiintoiset tai haasteelliset ajat sekä kiiruhtavat että joskus myös matelevat ohi, vanhempi... Lue koko vinkki »

Olivier Latyk ja Smriti Prasadam-Halls: Ekat sanat : Mennään yhdessä & Ekat sanat : Leikitään yhdessä

Yksivuotiaan äitinä odotan ehkä kaikista suurimmalla mielenkiinnolla puheen kehitystä. Jotta päästäisiin käsiksi puheeseen, on tietysti ensiksi löydettävä sanat ja sepäs vasta hauskaa onkin, siis arvuutella, mitä pikkumies milloinkin tarkoittaa. Tältä pohjalta otin käsittelyyni Ekat sanat -teoskaksikon, joista molemmat esittelevät lukijoilleen k... Lue koko vinkki »
Kapitalismin sanakirja

Teppo Eskelinen ja Inari Juntumaa (toim.): Kapitalismin sanakirja

Kirja todellakin kertoo – sana kerrallaan – mitä kapitalismi on. Tätä voi lukea yhtä hyvin tietokirjana kuin oppikirjana tai pamflettina. Itse selailin tätä toiseen kertaan ihan huvikseni, koska osa selityksistä on kerta kaikkiaan nautinnollista kieltä. Kirja selittää 286 yhteiskunnan tärkeää käsitettä ja vaikuttavinta taikasanaa; se kertoo mistä n... Lue koko vinkki »
Suomi-murre-suomi

Riikka Tervonen ja Mikko T. Virtanen: Suomi-murre-suomi

Mittee se tämä meinoo? Suomen kieli on takuulla yksi kaikkein kiinnostavimpia asioita maailmassa. Yksi suomen kiehtovimmista piirteistä on murteet ja niihin liittyvä paikallinen tapa- ja toimintakulttuuri. Murteet on perinteisesti jaettu Suomessa itä- ja länsimurteisiin, mutta murrealueiden rajat ovat aina olleet jonkin verran häilyviä; nykyään mur... Lue koko vinkki »
50-luvun sanakirja

Jukka Pakkanen: 50-luvun sanakirja

Nostalgiaa jo kannesta alkaen. Mitä 50-luvulla tapahtui? Mitä nonareissa näytettiin – siis missä nonareissa? Kuka oli katsomassa Paul Ankaa? Entäpä mukana Helsingin olympialaisissa? Milloin olivat Eltsun ajot? Pieniä tunnelmapaloja 50-luvun elämästä nuorten ja hieman vanhempienkin silmin. Kirjoittaja on tavoittanut hyvin erilaiset ihmistyypit, j... Lue koko vinkki »

Angeles Gavira: Viiden kielen kuvasanakirja

Viiden kielen kuvasanakirja on juuri sitä mitä nimessään lupaa. Kirja on täynnä kuvia jotka ovat englannin, espanjan, ranskan, saksan ja suomen kielillä. Kirjassa on yli 6000 sanaryhmää, melkein jokainen ajattomasti kuvitettu. Sanat on järjestetty aihealueittain. Lisäksi myös sanoja, kuten ammatteja, joita on vaikea yhdellä kuvalla esittää. Itse... Lue koko vinkki »

Ulvi Wirén: Omal käel reisimine

Omal käel reisimine, alaotsikoltaan Suomi-viro-fraasisanakirja, on kerrankin hauska ja samalla informatiivinen, hyödyllinen opus. Sen avulla voi tutustua suomen ja viron kielen yhtäläisyyksiin ja eroihin. Lisäksi kirja antaa paljon tietoa virolaisesta kulttuurista sekä siihen sopeutumisesta, tavoista ja suhtautumisesta eri asioihin. Kirja jakaan... Lue koko vinkki »
Tää on taas tätä

Kaarina Hazard ja Olli Löytty: Tää on taas tätä: parisuhteen sanakirja

Tämän kirjan lukee nopeasti ja melkeinpä yhdeltä istumalta, siis jos haluaa. Minun oli pakko jakaa useammalle päivälle, sillä halusin nautiskella. Vähän kerrallaan, sillai alkupalaksi ennen kuin aloin lukea jotain muuta kirjaa (juonellista). Kirja etenee aakkosjärjestyksessa sanoilla, joille on aina varattu aukeama. Toisella sivulla on naisen ja... Lue koko vinkki »