Teppo Eskelinen ja Inari Juntumaa (toim.): Kapitalismin sanakirja

Kapitalismin sanakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja todellakin kertoo – sana kerrallaan – mitä kapitalismi on. Tätä voi lukea yhtä hyvin tietokirjana kuin oppikirjana tai pamflettina. Itse selailin tätä toiseen kertaan ihan huvikseni, koska osa selityksistä on kerta kaikkiaan nautinnollista kieltä. Kirja selittää 286 yhteiskunnan tärkeää käsitettä ja vaikuttavinta taikasanaa; se kertoo mistä ne ovat peräisin, mitä ne tarkoittavat ja miten voisi ajatella toisin.

Kirjassa on liikuttu aivan nykyajassa ja tarjolle tuodaan muun muassa määritelmät sanoille ”ajatushautomo”, ”inhimillisen kehityksen mittari” ja vaikka ”rajahyöty”. Joitakin näistä käytetään huolettomasti melkein mistä tahansa, toisista on ehkä aavistus niiden tarkoituksista tai pelkkä aavistus. Kirja onkin yllättävän mielenkiintoinen, terävä ja hauska lyhyine selvityksineen. Kirjassa käsitellään muun muassa politiikan, markkinoiden ja rahoituksen ydinkäsitteitä sekä joitakin tärkeitä henkilöitä ja vuosilukuja.

Kirja on mukavan kokoinen käyttää ja selvitykset ovat riittävän helppotajuisia jokaiselle. Suosittelisin jopa säilyttämään tätä pöydällä sanomalehteä lukiessa tai vastaavasti uutisia katsoessa. Usein itse luulee ymmärtävänsä tietyn sanan tarkoituksen asiayhteydestä, mutta varsinkin media temppuilee tälläkin. Lue siis tämäkin ja käytä kirjaa, luulet jälleen vähemmän.

Suosittelen kaikille kielestä ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille, mediaa seuraaville ja itsekin joskus jonkun sanan tai käsitteen varsinaista, pohjimmaista tarkoitusta epäileville. Kirja on minusta myös mainio lahjakirja!

Kirjan kirjoittajaryhmään kuuluvat toimittajien lisäksi Elina Aaltio, Antti Alaja, Timo Miettinen, Tero Toivanen, Tere Vadén ja Matti Ylönen.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...