Pirjo Pohjavirta ja Saara Soikkeli (toim.): Lastenlaulujen juhlakirja (+cd)

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kymmenen vuotta ja kymmenen lastenlaulukirjaa. Nyt noista kymmenestä on koottu parhaat ja rakkaimmat, tehty niistä juhlakokoelma. Kokoelman laulut, joita veikkaisin olevan jotakin sadan ja sadanviidenkymmenen väliltä, on jaettu kuuteen osaan: saduista tuttuihin, laululeikkeihin, eläinlauluihin, matkalauluihin sekä iltalauluihin, joululauluja unohtamatta.

Valtaosa kappaleista on todellisia klassikoita, itselleni outoja tai uusia on vain mitätön murto-osa. Mutta mitä lastenlauluihin tulee, klassikothan ne ovat niitä, joita tekee mieli laulella. Sillä niinhän se menee, lastenlaulut liitelevät sukupolvilta toisille. Ainakin oma puolivuotias muskarilaiseni on löytänyt jo ne omat ensisuosikkinsa minun hänelle laulelemista vaihtoehdoista: Puolivuotiskakku korkattiin Peipon pesän tahdissa, iltalauluksi sopii hyvin Tao Tao ja pukemisessa apurina toimivat Juoksevat metsähiiroset. Löytyvät muuten tästä kokoelmasta kaikki.

Niille vanhemmille, joille laulaminen ei ole se kaikista omin juttu löytyy kirjan yhteydestä kolmekymmentä laulua sisältävä cd-levy ja niille, jotka pitävät musisoinnista, tuottavat varmasti iloa kappaleiden yhteyteen lisätyt nuotit pianosäestystä helpottamaan. Mukavia lisiä nämäkin.

Siis suosittelen; vaikkapa perheen yhteisiin musiikkihetkiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...