Thorbjørn Egner: Kasper, Jesper ja Joonatan : Kolme iloista rosvoa

Kasper, Jesper ja Joonatan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kasper, Jesper ja Joonatan ovat kolme iloista rosvoa, jotka asuvat Kardemumman kaupungin liepeillä rosvotalossa leijonansa kanssa. Leijona on hyvä talonvahti, mitä nyt kerran haukkasi Jesperiltä isovarpaan.

Kardemumman kaupunki on sekin hilpeä paikka. Kaupunkia johtaa leppoisa poliisimestari Paavali, tornissaan säätä vahtii vanha Topias ja matkustajia kuljettaa pieni raitiovaunulinja, jota ajaa kuljettaja Jytkynen. Kaupungin asukkaat viihtyvät kaupungissaan, nauttivat juhlista ja pitävät soitosta ja laulusta.

Rosvot ovat kaupungin ainoa riesa, kun he silloin tällöin käyvät öisillä ryöstöretkillään hakemassa… niin, “vain leivän viemme, kaakun, niin, ja kaljapullon jonkin, no, pipperkakun sirkaman, voi joskus ottaa Joonatan, vaan muuten vie hiukkaakin piukkaakin niukemmin Kasper ja Jesper ja Joonatan!” – kirjassa on paljon lauluja, joista tämä rosvolaulu on varmasti kaikille tuttu.

Rosvot kuitenkin kyllästyvät ruoanlaittoon ja rosvotalonsa nuhjuisuuteen ja keksivät ryöstää itselleen kaupungista naisihmisen huushollaamaan. Kohteeksi valikoituu neiti Sohvi-täti, jonka kipakka luonne saa rosvot pian katumapäälle, ja sitten pohditaankin, kuinka Sohvi-täti saadaan palautettua.

Onneksi kirjalla on onnellinen loppu: rosvot saadaan integroitua osaksi Kardemumman ihanneyhteiskuntaa sankarillisten tekojen kautta. Sillä rosvot rosvoavat vain olosuhteiden pakosta; hekin, kuten kaikki muutkin kardemummalaiset, ovat sydämeltään kultaa.

Kirja toimii oivallisesti myös äänikirjana, jossa kaikki muutkin laulut kuin se kaikkien tuntema rosvolaulu on laulettu oikein… Nuotinlukutaitoisten iloksi kirjassa tulevat sentään laulujen nuotit mukana.

Kasper, Jesper ja Joonatan on mainio, hyväntuulinen ja sopivasti vähän jännittävä lastenkirja, joka on ansiosta klassikko.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...