Sean Smith: Ed Sheeran

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lavalla on vain yksi mies, mutta hänestä näyttää huokuvan valtavasti voimaa ja karismaa. Ei ole toista samanlaista kuin Ed.

Ed Sheeranin tähti on ollut vauhdikkaassa nousussa viimeisten muutaman vuoden ajan, eikä siksi ole ihme, että hänestä ja hänen elämästään ja urastaan tähän asti julkaistaan kirja. Suomessa kirjalle on erityistä tilausta, koska Ed on tulossa Helsinkiin Malmin lentokentälle kesällä esiintymään kahteen loppuunmyytyyn konserttiin ja ajoitus Sean Smithin kirjoittaman kirjan suomennoksen ilmestymiselle on siksi erinomainen.

Smith käy läpi Edin tarinaa varsin tavanomaiseen elämäkerralliseen tyyliin. Kirja lähtee liikkeelle Sheeranin lapsuudesta ja nuoruudesta, hänen perheestään ja orastavasta kiinnostuksesta musiikkiin sekä erityisesti biisien kirjoittamiseen. Kirjoittaja ei säästele superlatiiveja kuvatessaan Edin erityislaatuisuutta ja lahjakkuutta, mutta kova ja määrätietoinen työ ja päättäväisyys tulevat myös hyvin ilmi sekä se, että sekä erityislaatuisuutta että kovaa työtä on tarvittu tähdeksi nousemiseen.

Kirjassa kerrotaan Sheeranin tuotannosta ja hänen kappaleittensa inspiraatiosta, jotka usein ovat olleet hänen silloisia tyttöystäviään ja kappaleet kuvaavat joko rakastumista ja rakkautta tai erossa olemista ja eroa. Smith käy myös läpi pääpiirteissään ne vaiheet ja henkilöt, jotka ovat olleet nostamassa Ed Sheerania siihen supertähden asemaan, jossa hän tänä päivänä on.

Kappaleiden taustoihin syventyminen olisi lukijan kannalta erityisen kiinnostavaa mutta valitettavasti kirjoittaja ei ole kirjaa tehnyt yhdessä Sheeranin kanssa ja tuotannon kuvaaminen perustuu saatavilla oleviin muiden tekemiin haastatteluihin ja aiempaan kirjallisuuteen Edistä. Sheeranin oman äänen puuttuminen vaivaa kirjaa muutenkin, sillä monelle kirjoittajan tekemälle johtopäätökselle Ed Sheeranista kaipaisi hyväksyntää artistilta itseltään.

Sean Smithin kirjoittama Ed Sheeran kertoo oleelliset yksityiskohdat Ed Sheeranin elämästä ja urasta tähän asti ja artistin faneille kirja on varmasti miellyttävää kesälukemista hänen ensimmäistä Suomen vierailuaan odotellessa. Minä jään odottamaan teosta, joka tuo paremmin esiin artistin oman äänen ja omakohtaiset kokemukset, niin hänen omaan elämäänsä kuin musiikkituotantoonkin liittyen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...