Eetu Kauppinen (toim.): Miten lauluni syntyvät?

Miten lauluni syntyvät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on mielenkiintoinen kirja siitä, miten lauluja, hyviä biisejä tehdään. Me kun saamme kuunnella toinen toistaan hienompia kappaleita ja meillä kun on suosikkeja niin biiseissä kuin niiden esittäjissäkin. Tässä kirjassa päästään lukemaan siitä, miten nuo laulut ja sävellykset syntyvät.

Yhdeksän lauluntekijää kertoo omista tavoistaan, siitä mistä kaikki saa alkunsa, kun biisi alkaa kehittyä ja valmistua. Tutut artistit paljastavat kukin oman tyylinsä ja tapansa. Paikoittain herkkiäkin tarinoita siitä, miten ollaan tultu siihen, että voidaan purkaa omiakin juttuja biiseihin. Lukija voi olla hetken aikaa siinä rinnalla ja ymmärtää.

Jokaisen artistin biisit aukeavat nyt eri lailla ja tekee heti mieli kuunnella niitä uudestaan. Jos ei ole ennen arvostanut, niin tämän kirjan jälkeen arvostaa sitä työtä, jota tehdään, että saadaan musiikin ystäville biisejä värkättyä.

Mikään ohjekirja tämä Miten lauluni syntyvät? ei ole. Sillä ei ole mitään taikatemppua tai suoraa neuvoa siitä, miten tehdään laulu. Se on kovan työn takana ja se on välillä jopa raastavaa ja epätoivoista, mutta niin vaan saadaan aina uudestaan ja uudestaan nauttia uusista tuotoksista.

Olen iloinen siitä, että minulla on tämä kirja, johon voin välillä palata, koska se jäi niin positiivisesti mieleen ja siitä haluaa ottaa silloin tällöin muistin virkistystä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...