Eetu Kauppinen (toim.): Miten lauluni syntyvät?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on mielenkiintoinen kirja siitä, miten lauluja, hyviä biisejä tehdään. Me kun saamme kuunnella toinen toistaan hienompia kappaleita ja meillä kun on suosikkeja niin biiseissä kuin niiden esittäjissäkin. Tässä kirjassa päästään lukemaan siitä, miten nuo laulut ja sävellykset syntyvät.

Yhdeksän lauluntekijää kertoo omista tavoistaan, siitä mistä kaikki saa alkunsa, kun biisi alkaa kehittyä ja valmistua. Tutut artistit paljastavat kukin oman tyylinsä ja tapansa. Paikoittain herkkiäkin tarinoita siitä, miten ollaan tultu siihen, että voidaan purkaa omiakin juttuja biiseihin. Lukija voi olla hetken aikaa siinä rinnalla ja ymmärtää.

Jokaisen artistin biisit aukeavat nyt eri lailla ja tekee heti mieli kuunnella niitä uudestaan. Jos ei ole ennen arvostanut, niin tämän kirjan jälkeen arvostaa sitä työtä, jota tehdään, että saadaan musiikin ystäville biisejä värkättyä.

Mikään ohjekirja tämä Miten lauluni syntyvät? ei ole. Sillä ei ole mitään taikatemppua tai suoraa neuvoa siitä, miten tehdään laulu. Se on kovan työn takana ja se on välillä jopa raastavaa ja epätoivoista, mutta niin vaan saadaan aina uudestaan ja uudestaan nauttia uusista tuotoksista.

Olen iloinen siitä, että minulla on tämä kirja, johon voin välillä palata, koska se jäi niin positiivisesti mieleen ja siitä haluaa ottaa silloin tällöin muistin virkistystä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Sain tuon kirjan jouluna 2017 lahjaksi, koska musiikin kuuntelu on harrastukseni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...