Jouni Hynynen ja Tommi Liimatta: Rillipää ja läski : kirjeenvaihto 2007-2009

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rillipää ja läski on kahden sanaisen arkkunsa avanneen kaverin kirjeenvaihto. Jouni Hynynen ja Tommi Liimatta tutustuivat Tommin aloitteesta ja aloittivat kirjeenvaihdon. Kirjeenvaihto kunniaan! Toivottavasti moni nyt innostuu vanhasta, erittäin hyvästä ja terapeuttisesta harrastuksesta.

Miesten kirjeenvaihto on herkullista luettavaa. Jää tosin miettimään, millaista se olisi ollut, jos he eivät olisi heti alusta asti tienneet kirjoittavansa julkaistavaa tekstiä. Kun nyt jo tykitetään täysillä, niin jos he olisivat vaan kirjoitelleet ja vasta myöhemmin olisi tullut ajatus julkaisemisesta…

Kirjeet ovat niin huikeita, kun mennään miesten ajatusmaailmaan ja paljastuksiin. Tommin kirjeet ovat pitempiä ja niistä löytyy varsin persoonallisia matkakuvauksia. Alussa on helppo tajuta, kumman kirjettä on lukemassa, mutta loppua kohden kirjeet alkavat muistuttaa vähän toisiaan. Tulee se peilireaktio, kun kirjoittaa tietyllä vaihteella tietylle ihmiselle.

Tommi riepottelee lukijaa erittäin runsaalla sanailulla ja Jounilla taas on tyylinä yltiöavoin rehellisyys. Miesten välisestä ystävyydestä voi moni ottaa mallia. Kirjeitse omasta elämästään on helpompi tilittää kuin puhumalla ja etenkin, kun henkilö ei ole läsnä, siinä vieressä, vaan välimatka ja etäisyys on vain helpotus.

Kirjan voi lukea kuka tahansa, sillä naistenkin on ihan hyvä tietää, mitä siellä miesten päässä oikein liikkuu, etenkin jos on joskus päässyt luulemaan, ettei mitään. Rillipää ja Läski avautuvat aika mallikkaasti, joskaan ei se mitään sydänverellä vuodattelua ole. Kaiken ryyppäämisen ja musiikin teon välissä nousee esiin paljon muutakin.

Viimeiseksi jää miettimään, että toivoisi lisää tälläisiä kirjeenvaihtokirjoja, jos vaikka Reijo Mäki ja Harri Nykänen tai Jari Tervo ja Kari Hotakainen

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...