Veikko Ahvenainen: Hanurini muistoja

Hanurini muistoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Melkomoinen veikko”, voisi sanoa, sanonnan varsinaisessa merkityksessä tästä savolaisesta hanuristista Ahvenaisen Veikosta (s. 1929) kirjan luettuaan. Tapahtumia ja sattumuksia on ollut pitkän elämän varrella omiksi tarpeiksi. Mutta onhan ollut elämääkin: kirjan ilmestyttyä vuonna 2014 ikävuosia jo 85.

Ura sen kuin jatkuu yhä yli ysikymppisenä, kuten tämänkin kesän kymmenien konserttien kiertue todisti ja joista yhdessä oli ilo olla mukana.

Hanurini muistoja -elämäkerta, tai paremminkin elämänurakirja, on kertomus köyhän yhdeksänhenkisen kuopiolaisperheen pojankossin tiestä maailman estradeille. Japani, Kiina, Neuvostoliitto, Amerikka ja Eurooppa tuli nähtyä ja valloitettua. Maailmankuuluihin musiikkinimiin kontaktit luotu, yhteissoitot soitettu.

Myös kaikki Suomen entisaikojen iskelmätähdet Olavi Virrasta Esko Rahkoseen tavattu ja säestetty. Levytyksiä vuodesta 1955 kertynyt tuhannen pintaan, vähän päällekin.

Näistä kaikista kertoo Veikko Ahvenainen veikkomaisella tyylillään: saavutuksiaan vähättelemättä, ylpeänä ja kiitollisena mitä kaikkea on tullut aikaansaaduksi – mutta: ennen kaikkea hurttia huumoria unohtamatta. Veikko on kertojamestari siinä missä hanurimestarikin.

Kirja on omakustanne, mikä saattaa olla hyväkin asia: eipähän kustannustoimittaja ole päässyt ropelehtimaan rönsyilevää kerrontaa ja typistämään näin Veikon persoonaa!

Ensi vuonna on Veikon 95-vuotisjuhlavuosi; eiköhän yli kolmenkymmenen maratonia juossut mies jälleen juhlakiertueelle lähde soittelemaan yhdessä 40 vuotta nuoremman vaimonsa Carina Nordlundin kanssa.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...