Kirsti Ellilä: Eksyneet näkevät unia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan päähenkilö Nimetön on asunut koiransa kanssa Varjojen maassa maahisten kanssa. Hänet löydettiin muistinsa menettäneenä metsästä. Nimetön voisi liittyä maahiskansaan lopullisesti, mutta se vaatisi kahden vielä jäljellä olevan kyvyn menettämistä: unennäön ja itkemisen. Nimetön ei ole vielä valmis luopumaan.

Eräänä päivänä hän saa käsiinsä kauniin silkkitakin, joka sopii hänelle erinomaisesti. Se on selvästikin avain menneisyyteen ja Nimettömän on lähdettävä matkalle etsimään omaa menneisyyttään ja omaa nimeään. Tie vie kohti kaukaista Orientiaa, mutta matkalla on monia vaaroja.

Eksyneet näkevät unia on lähtökohdiltaan ja elementeiltään hyvin perinteinen ja tutun tuntuinen tarina, jonka käänteet eivät pääse yllättämään. Kirjaa nimitetään fantasiaromaaniksi, mutta yhtä hyvin sitä voisi kutsua saduksi. Kustantaja on luokitellut kirjan nuortenkirjaksi, mutta parhaiten kirja sopinee alakoululaisille.

Tarinassa on sopivasti jännitystä, fantastisia elementtejä ja käänteitä, toisaalta se on melko suoraviivainen ja nopeasti luettu. Eksyneet näkevät unia on oivallinen, kaunis fantasiasatu lapsille.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...