Kirsti Ellilä: Eksyneet näkevät unia

Osta kirja itsellesi

Kirjan päähenkilö Nimetön on asunut koiransa kanssa Varjojen maassa maahisten kanssa. Hänet löydettiin muistinsa menettäneenä metsästä. Nimetön voisi liittyä maahiskansaan lopullisesti, mutta se vaatisi kahden vielä jäljellä olevan kyvyn menettämistä: unennäön ja itkemisen. Nimetön ei ole vielä valmis luopumaan.

Eräänä päivänä hän saa käsiinsä kauniin silkkitakin, joka sopii hänelle erinomaisesti. Se on selvästikin avain menneisyyteen ja Nimettömän on lähdettävä matkalle etsimään omaa menneisyyttään ja omaa nimeään. Tie vie kohti kaukaista Orientiaa, mutta matkalla on monia vaaroja.

Eksyneet näkevät unia on lähtökohdiltaan ja elementeiltään hyvin perinteinen ja tutun tuntuinen tarina, jonka käänteet eivät pääse yllättämään. Kirjaa nimitetään fantasiaromaaniksi, mutta yhtä hyvin sitä voisi kutsua saduksi. Kustantaja on luokitellut kirjan nuortenkirjaksi, mutta parhaiten kirja sopinee alakoululaisille.

Tarinassa on sopivasti jännitystä, fantastisia elementtejä ja käänteitä, toisaalta se on melko suoraviivainen ja nopeasti luettu. Eksyneet näkevät unia on oivallinen, kaunis fantasiasatu lapsille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.