Kirsti Ellilä: Eksyneet näkevät unia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan päähenkilö Nimetön on asunut koiransa kanssa Varjojen maassa maahisten kanssa. Hänet löydettiin muistinsa menettäneenä metsästä. Nimetön voisi liittyä maahiskansaan lopullisesti, mutta se vaatisi kahden vielä jäljellä olevan kyvyn menettämistä: unennäön ja itkemisen. Nimetön ei ole vielä valmis luopumaan.

Eräänä päivänä hän saa käsiinsä kauniin silkkitakin, joka sopii hänelle erinomaisesti. Se on selvästikin avain menneisyyteen ja Nimettömän on lähdettävä matkalle etsimään omaa menneisyyttään ja omaa nimeään. Tie vie kohti kaukaista Orientiaa, mutta matkalla on monia vaaroja.

Eksyneet näkevät unia on lähtökohdiltaan ja elementeiltään hyvin perinteinen ja tutun tuntuinen tarina, jonka käänteet eivät pääse yllättämään. Kirjaa nimitetään fantasiaromaaniksi, mutta yhtä hyvin sitä voisi kutsua saduksi. Kustantaja on luokitellut kirjan nuortenkirjaksi, mutta parhaiten kirja sopinee alakoululaisille.

Tarinassa on sopivasti jännitystä, fantastisia elementtejä ja käänteitä, toisaalta se on melko suoraviivainen ja nopeasti luettu. Eksyneet näkevät unia on oivallinen, kaunis fantasiasatu lapsille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...