Kate Davies: Syvään päähän

Syvään päähän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan alussa Julialla on takanaan kolmen vuoden seksitön ajanjakso, jonka päätteeksi Julia päätyy aivan katastrofaalisen huonoille treffeille ja harrastamaan todella surkeaa seksiä. Tilanne vaikuttaa huolestuttavalta, mutta Julia päättää antaa seksille viimeisen tilaisuuden.

Itsevarma lesbotaiteilija Jane on flirttaillut Julian kanssa jo aikaisemmin. Julia uskaltautuu kokeilemaan lesboseksiä ja kokemus on niin hyvä, että Julia muuttuu kertakokeilulla heterosta lesboksi. Alkaa villi sukellus Lontoon queermaailman syvään päähän.

Julia löytää uusia harrastuksia ja uusia ystäviä lesbopiireistä. Siinä sivussa on hoidettavana vanhat ystävät, suhde omiin vanhempiin, terapia ja tomuisen kuiva työ vastaamassa kansalaisten ministeriölle lähettämiin kirjeisiin. Julia tapaa ihanan naisen, jonka kanssa aloittaa suhteen.

Syvään päähän tasapainottelee kepeän romanttisen komedian ja synkän parisuhteen valtapelejä käsittelevän draaman välillä. Kirja on tulvillaan suorapuheista lesboseksiä, kun Julia tekee löytöretkiä uuden seksualisuutensa maailmaan uuden huomattavan avoimesti seksiin suhtautuvan tyttöystävänsä kanssa, toisinaan yli omien rajojensa.

Syvään päähän on oivaa viihdettä, joka pyörii aika perinteisten kuvioiden ympärillä, mutta vahvasti queerista näkökulmasta.

(Vuonna 2020 ilmestyy toinenkin samanniminen kirja. Voin jo lukematta sanoa varsin varmaksi, että tämä ja entisen työministerin Jari Lindströmin muistelmateos ovat tyyliltään ja sisällöltään huomattavan kaukana toisistaan.)

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...