Nicola Lagioia: Elävien kaupunki : Tosikertomus murhasta Rooman sydämessä

Elävien kaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Roomalainen Manuel Foffo kertoo hirvittävän uutisen perheelleen: hänen asunnossaan on kuollut mies, ja hän on ollut osallisena miehen kuolemaan. Uhrin nimi on Luca Varani, ja hänen kuolemansa on ollut hyvin väkivaltainen. Manuel Foffon rikoskumppanina on toiminut Marco Prato, ja miehet syyttävät toisiaan Lucan murhasta.

Lucan julma kuolema kuohuttaa Roomaa. Manuel ja Marco ovat hyvien perheiden poikia, mutta Luca oli köyhä nuori mies, joka toisinaan toimi prostituoituna. Mistä murhassa oli kyse? Ja miksi Manuel ja Marco tekivät sen? Italialainen media käy ylikierroksilla selvitellessään hyvien perheiden poikien edesottamuksia ja kaksoiselämää. Kaiken tämän – murhan, huumeiden, vallankäytön, häpeän ja sattumanvaraisuuden – yllä vaanii ikuinen Rooma, yksi kirjan hahmoista, kauhea saastainen kaupunki, jota Nicola Lagioia kuvaa yhtä taidokkaasti kuin muitakin kirjansa henkilöitä. 

Nicola Lagioian Elävien kaupunki on vahvasti ja tunnelmallisesti kirjoitettu kirja murhasta ja tapahtumista, jotka johtivat siihen. Elävien kaupunki on äärimmäisen kaukana tavanomaisesta true crime – genrestä ja erittäin lähellä kaunokirjallisuutta. Teoksen suomentaja Elina Melander on myös tehnyt laadukasta työtä. Elävien kaupunki on erinomainen kirja väkivallasta, tukahdetusta seksuaalisuudesta ja manipuloinnista. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...