Raija Hentman: Etelä-Suomen retkeilyopas

Etelä-Suomen retkeilyopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Etelä-Suomen retkeilyopas esittelee retkeilyreittejä, luontopolkuja ja muinaispolkuja noin sadan kilometrin säteellä Helsingistä.

Luonnossa liikkuminen on monelle suomalaiselle tärkeää ja jo tutkitustikin stressiä vähentävää, mutta itse ainakin usein jämähdän niille entuudestaan tutuille poluille ja reiteille, vaikka Suomen luonto tarjoaisi lukemattoman määrän eri retkeilykohteita. Usein näitä kohteita on vain hankala löytää tai edes saada tietoa niiden olemassaolosta. Tähän ongelmaan Raija Hentmanin retkeilyopas tarjoaa ratkaisun Etelä-Suomen osalta, sillä kohdeselostusten lisäksi kirja tarjoaa tuhdin tietopaketin, selkeitä karttoja ja houkuttelevia kuvia kohteistaan. Retkisuunnitelmia tehdessä avuksi ovat myös reittien pituuden ja vaativuuden arvioinnit sekä kulkuohjeet paikalle löytämiseksi.

Muutama kohteista oli itselleni tuttu entisestään, ja täytyy tunnustaa että olisin saanut reiteistä paljon enemmän irti ja säästynyt turhilta harhailuilta, jos tämä kirja olisi ollut jo matkassani. Toivoisinkin että tällaisia oppaita saataisiin koko Suomen osalta, sillä ne ovat paitsi retkeilijöille suuri ilon lähde, tärkeitä myös Suomen luonnon ja historian tallentamisen kannalta.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 267 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...