Jouni Laaksonen: Vaellustarinoita : askeleita luontoon

Vaellustarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viisi viikkoa Lapin erämaassa, lasten kanssa lähimetsässä, vaellus, jossa edetään myös uiden. Jouni Laaksosen Vaellustarinoissa on retkiä joka lähtöön. Hän kertoo tehneensä yli 500 retkeä pelkästään Kainuuseen, joten siinä on mistä valita.

Kirjassa ei ole tiettyä teemaa, mutta retket ovat jaettu kuukausittain ja takakannen sloganiin on helppo yhtyä: joka kuukausi on retkikuukausi. Laaksosen laajan tuotannon pääpaino on opastyyppisissä kirjoissa. Tämä teos koostuu nimensä mukaisesti vaellustarinoista, mutta kas vain, itse huomasin tarinoista löytyvän jopa enemmän tai ainakin osuvampaa tietoa retkeilystä kuin varsinaisista oppaista.

Monipuolisuuden lisäksi rehellisyys kuuluu kirjan valtteihin. Vaikka Laaksonen on toiminut tuotetestaajana, joka on melkein pakosti kytköksissä tuotteiden markkinointiin, niin hän painottaa vaatteiden kestävyyttä ja yksinkertaisuutta. Nuorempana hän piti retkeilykilpailuja vääriltä ja luonnottomilta kuten moni muukin, mutta on sittemmin ollut erävaelluksen SM-kilpailujen vakiokävijä.

Suomi on siitä hyvä retkeilymaa, että suurimmista kaupungeista pääsee nopeasti maastoon. Toisaalta laajoja erämaita on enää Lapissa, eikä kohta enää sielläkään. Vaellustarinoita kuitenkin innostaa, kannustaa ja opastaa lähtemään ulos missä, ja melkeinpä milloin vaan.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...