Jouni Laaksonen: Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jouni Laaksonen on kirjoittanut retkeilystä niin yleisiä kuin yksityiskohtaisempia kirjoja. Talviretkeilijän opas menee jälkimmäiseen kategoriaan, sillä se keskittyy nimensä mukaisesti täysin talvella tapahtuvaan retkeilyyn.

Kylmä ja nälkä ovat asiat, jotka pilaavat helposti retken valtaan päästessään. Nämä kaksi teemaa ovatkin kirjan pääaiheet ja talviolosuhteissa sopivien varusteiden merkitys korostuu. Toki se sisältää paljon muutakin, kuten eri kulkuvälineiden vertailua tai yöpymistapoja. Alku keskittyy lasten kanssa retkeilyyn, joka vaatii eniten jo suunnitteluvaiheessa.

Etelässä talvisäät ovat nykyään vaikeasti ennustettavia ja lumikelit alkavat yleensä vasta vuodenvaihteen jälkeen jos silloinkaan. Tämä teos keskittyy retkeilyyn lumessa ja pakkasessa, sillä sulan maan retkeily joulukuussa muistuttaa enemmän syysretkeilyä.

Laaksonen tekee tapansa mukaan huolellista työtä kertoen erityyppisistä ja -kestoisista retkistä. Välillä mennään todella yksityiskohtaisiin asioihin, kuten sukkien höyrysulkuun tai välipalapatukoiden pakkasominaisuuksiin.

Hyvä opas ja taustatuki etenkin niille, jotka ovat epäröineet talvella maastoon lähtöä. Kuten kirja useampaan kertaan painottaa niin retkelle ei välttämättä tarvitse lähteä kauas. Kohde voi olla vaikkapa lähin metsä tai jopa oma piha.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...