Jouni Laaksonen: Retkeilijän kansallispuistot

Retkeilijän kansallispuistot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Retkeilijän kansallispuistot ilmestyi alun perin vuonna 2011, mutta on nyt saanut päivitetyn version. Kymmenessä vuodessa Suomeen on saatu viisi kansallispuistoa lisää ja nyt niitä on yhteensä 40. Kirja antaa hyödyllistä tietoa ansiokkaasti tiivistettynä.

Johdannossa Jouni Laaksonen kertoo, että ei ole luonnontieteiden asiantuntija tai luontokuvaaja, vaan korostaa tavallisen retkeilijän näkökulmaa. Häntä voi hyvällä syyllä tituleerata retkeilyn ja retkeilyoppaiden erikoisasiantuntijaksi. Julkaistuja kirjoja on kertynyt jo 16 ja kaikki voi laittaa saman kategorian alle.

Opas auttaa retken suunnittelussa jo alkuvaiheessa ja kohdevalinnan voi tehdä esimerkiksi kävijämäärän, yöpymismahdollisuuksien tai reittien vaativuuden perusteella. Nämä on koottu kirjaan käteviksi taulukoiksi. Muutenkin kappaleet ovat lyhyitä ja helppolukuisia, joten kirja on omiaan ottaa reissuun mukaan.

Kirja antaa kansallispuistoistamme hyvät perusstiedot selkeästi jaoteltuna. Se on hyvä apu, suunnittelet sitten perheretkeä, pidempää vaellusta tai vaikka spontaania pistäytymistä kansallispuistoon. Retkeilybuumi oli alkanut jo ennen korona-aikaa ja on vain kiihtymään päin. Siksi mitä voi, mitä saa ja mitä eri puistoissa kannattaa tehdä on tärkeä asia joka retkeilijälle. Juuri näihin kysymyksiin Retkeilijän kansallispuistot vastaa.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...