Harri Ahonen: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Varmaan jokainen Suomen Lapissa retkeillyt tähyilee välillä Norjan puolelle, sinne korkeiden lumihuippujen suuntaan. Joillekin näkymä riittää, mutta osa kulkijoista haluaa laajentaa vaellusreviiriään. Heille tämä on kaivattu teos.

Opas jakautuu karkeasti kahteen osaan. Aluksi käydään läpi eri alueita, karttoja, tupia ja retkeilykäytäntöjä. Kirjan loppuosassa reittien esittelylle on omistettu peräti 250 sivua.

Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisimmat osat ovat maantieteellisesti lähellä toisiaan, mutta biotooppi ja jopa retkeilykulttuuri voivat olla hyvinkin erilaisia. Suomalaisittain kuulostaa eksoottiselta, että autiotuvassa voi olla jopa henkilökuntaa tai pieni kauppa.

Usein reitit esitellään vain kartalla, mutta tässä kirjassa jokaisesta taipaleesta kerrotaan myös sanallisesti. Symbolit reitin vieressä kertovat esimerkiksi maaston vaativuudesta ja erityisen upeista maisemista. Reittien pituudet vaihtelevat 500 metristä 70 kilometriin.

Jos suunnittelee vaellusreissua Pohjois-Norjaan tai -Ruotsiin, niin Pohjois-Skandinavian vaellusreitit -oppaasta on paljon apua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...