Harri Ahonen: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit

Pohjois-Skandinavian vaellusreitit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Varmaan jokainen Suomen Lapissa retkeillyt tähyilee välillä Norjan puolelle, sinne korkeiden lumihuippujen suuntaan. Joillekin näkymä riittää, mutta osa kulkijoista haluaa laajentaa vaellusreviiriään. Heille tämä on kaivattu teos.

Opas jakautuu karkeasti kahteen osaan. Aluksi käydään läpi eri alueita, karttoja, tupia ja retkeilykäytäntöjä. Kirjan loppuosassa reittien esittelylle on omistettu peräti 250 sivua.

Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisimmat osat ovat maantieteellisesti lähellä toisiaan, mutta biotooppi ja jopa retkeilykulttuuri voivat olla hyvinkin erilaisia. Suomalaisittain kuulostaa eksoottiselta, että autiotuvassa voi olla jopa henkilökuntaa tai pieni kauppa.

Usein reitit esitellään vain kartalla, mutta tässä kirjassa jokaisesta taipaleesta kerrotaan myös sanallisesti. Symbolit reitin vieressä kertovat esimerkiksi maaston vaativuudesta ja erityisen upeista maisemista. Reittien pituudet vaihtelevat 500 metristä 70 kilometriin.

Jos suunnittelee vaellusreissua Pohjois-Norjaan tai -Ruotsiin, niin Pohjois-Skandinavian vaellusreitit -oppaasta on paljon apua.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...