Arto Paasilinna: Jäniksen vuosi

Osta kirja itsellesi

Jäniksen vuosi on suomalaisista elokuvista suosikkini, joten olihan se kirjakin pakko vihdoin lukea. Kirja oli yllättävän, vaikkakin tervetulleen erilainen kuin elokuva. Vatanen löytää jäniksen ja loukkaantunut eläin sylissään hän päättää jättää kiireisen ja aggressiivisen elämänmenon. Vatanen hankkii taskut täyteen rahaa ja lähtee kiertämään Suomea hanttihommasta toiseen, elämästään nauttien ja seikkailuja kokien.

Kirjan sivulta löytyy itsekkäitä ja tyhmän väkivaltaisia ihmisiä jollaisten rikoksista saa nykyäänkin joka päivä lehtien sivuilta lukea. Jäniksen vuosi on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1975, mutta samojen kysymysten äärellä ollaan vieläkin ja yhä enemmän ihmiset miettivät olisiko onnellisempi ruumiillisesti raskaassa työssä mutta lähempänä luontoa. Kirjasta löytyy myös toki hyviä jätkiä ja ihania naisiakin ja Jäniksen vuosi on hieno kertomus ihmisistä yleensä. Jänis kuvastaa sitä asiaa mistä ihminen todella välittää ja pitää huolta jopa oman henkensä kaupalla. Jopa pieni jänis voilla se asia mikä tekee elämästä elämisen arvoisen.

Suosittelen kirjaa niin kaupunkielämään stressaantuville kuin eräelämästä kiinnostuville ja vähän myös salaliittoteoreetikoille.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Hyvin kirjoitettu, onneksi olkoon. Minäkin luin ja katsoin Risto Jarvan elokuvan. 2-3 kysymystä kirjasta jäi mieleen: kuvataanko tapahtumia aikajärjestyksessä eli kronologisesti? Onko ennakointia tai takaumia? Mitä ajattelet? ☺️ kiitos T. Miko

  2. Enpä aikaisemmin ajatellutkaan aikajärjestystä, mielenkiintoista. Entäs jos kaikki kanssakäymiset ihmisolentojen kanssa ovat takaumia tms. tai jopa unikuvitelmia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.