Arto Paasilinna: Operaatio Finlandia : Ruotsin kesähyökkäys Suomeen

Operaatio Finlandia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Operaatio Finlandia on Arto Paasilinnan ensimmäinen romaani vuodelta 1972.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1977, jolloin Suomen ja Ruotsin välille puhkeaa sota, kun Ahvenanmaa haluaa liittyä Ruotsiin. Sota kestää pari kuukautta ja kirja kertoo raportinomaisesti tuosta ajasta. Normaalia romaanityyliä kirjassa ei juurikaan ole, vaan kerronta tapahtuu silminnäkijälausuntojen, tiedotteiden ja muun vastaavan avulla. Mukana on myös asiaankuuluvia karttoja esittelemässä rintamien etenemistä.

Sodan kulku on mietitty ja kuvattu tarkasti. Kirjoitusvaiheessa se oli vielä mahdollinen tulevaisuuden kuvaus, nyt jälkikäteen ajateltuna lähinnä vaihtoehtohistoriaa. Tyyliltään tämä on siis vähän erilainen kuin Paasilinnan myöhemmät teokset. Pidin tätä joskus suunnilleen parhaana hänen teoksistaan, mutta kyllä kirja on ilman muuta edelleenkin sitä kärkikastia.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...