Arto Paasilinna: Sotahevonen

Sotahevonen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1942. Venäjältä lähtee lentokone koelennolle ja tuomaan desanttia Suomeen. Polttoaine käy kuitenkin vähiin, joten lentäjäkään ei pääse lähtemään Suomesta pois suunnitelmien mukaan. Miehet yrittävät selvitä parhaansa mukaan Kainuun talvessa ja saada samalla suoritettua edes jotenkuten annetut tehtävänsä.

Venäläisten seikkailua ja selvitymistä Suomessa on kiinnostavaa seurata. Rintamalla olo ja taistelut eivät oikeastaan kuulu kirjan teemoihin. Se sopii hyvin kaltaiselleni lukijalle, joka ei pidä raakuuksista ja verisistä jutuista. Sodassa on monenlaisia puolia ja näkökulmia, tässä kirjassa esitetään yhdenlainen.

En ole mikään erityisen innokas sotakirjojen fani, mutta Arto Paasilinnan kirjoittamana uppoavat kuitenkin vähemmänkin kiinnostavat aihepiirit hyvin. Kirja ei ehkä ole hänen kirjoistaan eniten veijarihenkinen, muttei silti myöskään vakavimpia sotakirjoja ikinä.

Tätä sopii suositella sekä muista Arto Paasilinnan kirjoista pitäneille että sota-aiheisia kirjoja mielellään lukeville.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...