Jouni Laaksonen: Kainuun ja Koillismaan retkeilyopas

Kainuun ja Koillismaan retkeilyopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Retkeilytoimittaja ja -kirjailija Jouni Laaksonen on kirjoittanut lukuisia retkeilyoppaita erilaisista retkeilynäkökulmista ja Suomen retkeilyalueista. Kainuun ja Koillismaan retkeilyoppaassa hän käy läpi kotiseutuaan kainuulaistuttuaan Etelä-Suomessa vietetyn lapsuuden ja nuoruuden jälkeen. Kirjassa esitellyt 180 retkeilyreittiä sekä noin 50 lisäksi vinkattua kiinnostavaa retkeilypaikkaa kielivät syvästä rakkaudesta kotiseutuun ja aivan erityisesti sen monipuoliseen ja sykähdyttävään luontoon.

Kainuun ja Koillismaan retkeilyoppaassa näkyy vankka kokemus retkeilyoppaan kirjoittamisesta. Kirjasta löytyy kaikki mitä tarvitaan retkeilyreitin valintaan ja retkeilyyn valitulla reitillä; jokainen reitti sisältää reitin kirjallisen kuvauksen, kartan, ohjeet reitin löytämiseen ja muut tärkeät huomioitavat asiat. Tiedot on myös visualisoitu erinomaisin merkinnöin, mikä mahdollistaa oleellisten reittejä koskevien tietojen päättelyn lukematta reitistä sanaakaan. Esiteltyjen reittien pääpaino on päiväretkissä, mutta pidemmille retkille kaipaaviakaan ei ole täysin unohdettu. Mukana on hyvä listaus kohteista, joissa pidempiaikainen retkeily luonnistuu.

Laaksonen kertoo myös Kainuun ja Koillismaan luonnon ja kulttuurihistoriasta osin limittyneenä retkeilyreittien esittelyyn ja osin omina lukuinaan. Historiaan keskittyvä lisäsisältö tekee kirjasta mielenkiintoisen lukea, vaikka ensimmäinen retki alueelle ei ihan heti olisikaan suunnitelmissa. Ja kun lopulta on aika lähteä matkaan, kirjan loppuun on koottu kirjoittajan ehdotuksia lomareissun retkikohteiksi.

Kainuun ja Koillismaan retkeilyopas on erinomainen kokonaisuus ja mainio omaan kirjahyllyyn myös siksi, että sen sisältö ei vanhene. Metsähallituksen Luontopalveluihin vastikään tehdyt rajut rahoitusleikkaukset vaikuttavat varmasti palveluihin, joita retkeilyreittien varrella on ja toivottavasti palveluihin löytyy riittävät varat, mutta luonto itsessään säilyy ja tarjoaa jatkossakin pakopaikan arjesta retkeilijälle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...