Erkki Vuokila: EVVK : Erkki Vuokilan vuosikirja 2020

Erkki Vuokilan vuosikirja 2020

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Erkki Vuokila on tuttu nimi kaikille ristikoita ja sana-arvoituksia harrastaville jo lähes 50 vuoden ajalta. Monipuolinen pulmamies on nyt koonnut kokoelman kaikkea kivaa pähkäiltävää koko kalenterivuodelle 2020.

EVVK : Erkki Vuokilan vuosikirja 2020 on oikeastaan kalenteri, mutta kovin paljoa päiväkohtaista tilaa ei merkinnöille jää. Jokaista viikkoa varten Vuokila on varannut neljä sivua ristikoita, kryptoja, piilosanoja, sanaristejä, kuva-arvoituksia, hönötyksiä (tunnetun henkilön nimikirjaimista koottuja henkilöluonnehdintoja) ja mitä kaikkea vielä. Avoristikoita! Valintakryptoja! Teemoitettuja piilosanoja! Tavukoita! Anagrammeja! Jos sanoilla ja kirjaimilla jotain voi tehdä, Vuokila on sitä kokeillut ja tehnyt siitä pulman.

Erityisen hienoa EVVK:ssa on sen pyrkimys ajankohtaisuuteen. Niinpä jääkiekon MM-kisojen aikaan muistellaan vuoden 1995 kultajoukkuetta, Ian Rankinin 60-vuotispäivän ympäristössä taas tutkitaan muitakin superlatiiveja ja niin edelleen. Tehtävissä on vihjeitä, jotka liittyvät sopivilla viikoilla ajankohtaisiin henkilöihin. Vuokilan tyylin mukaisesti pulmissa pyritään ennemminkin nokkeluuteen ja hauskuuteen kuin sikamaiseen vaikeustasoon. Kaikkiin pulmiin on kirjassa myös ratkaisut.

Haastavinta minulle on malttaa olla täyttämättä koko EVVK:ta saman tien sen käsiini saatuani. Mutta yritän malttaa mieleni, jotta puuhattavaa riittäisi koko vuodeksi, enkä sitten varmaankaan vuonna 2020 muuta kalenteria tarvitsekaan. Suosittelen kaikille sanaleikkijöille!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...