Mikko Kallinen: Sormibrighton

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Facebookista alkunsa saanut Sormibrighton on Pertti Jarlan ja Hugleikur Dagssonin avioton lapsi (siinäpä teille mielikuvaa ravisteltavaksi päästänne). Piirrostyyli ja törkeyden aste tuo mieleen Hugleikurin, sanaleikit ja puujalat taas Jarlan. Nimikin toki viittaa Fingerporin suuntaan.

Sormibrighton repii huumorinsa sananmuunnoksista, muuten vain sanojen vääntelystä ja tahallisesta väärinymmärtämisestä. Jos asiaan saadaan jotenkin perverssi tai törkeä käänne, aina parempi. Vitsit ovat enimmäkseen varsin osuvia ja hauskoja. Piirrosjälki on yksinkertaista (”Mielestäni halvoille vitseille riittää aivan hyvin halvempi toteutuskin”, toteaa Mikko Kallinen haastattelussa), mutta Kallisen pallopäiset ihmishahmot ovat jotenkin sympaattisia. Pitkä miinus kuitenkin tekstauksen Comic Sansista.

Kirja on melko pieni ja äkkiä luettu ja iso osa jutuista on jo ennen julkaistuja, mutta eipä suoraan pokkarina ilmestyvän läpyskän hintakaan hirveästi rasita. Ja jos kirja miellyttää, niin sitten vain Sormibrighton seurantaan myös Facebookissa, uusia strippejä tulee silloin tällöin.

Haitalliseksi todettu

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Hauska pikku opus. Munasaannokset jaksavat huvittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...