Sanna Sporrong: Onnellisuuskalenteri : Kohti merkityksellistä elämää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vaadimme itseltämme aina vain enemmän, mutta samalla keskittymiskykymme heikkenee jatkuvasti stressin ja liiallisten ärsykkeiden takia. Aika on ainoa asia, jota emme voi saada lisää. Kuinka voisit suunnitella arkesi niin, että aika olisi sinun puolellasi, ei sinua vastaan?

Kiire ja tunne siitä, että aikaa ei vaan yksinkertaisesti ole riittävästi, kuvaa nykyaikaa hyvin. Eikä ainoastaan työssäkäyville vanhemmille, jotka yrittävät selviytyä ruuhkavuosistaan täysissä järjissä, vaan myös sekä nuorille aikuisille että kalenterinsa täyteen ampuneille aktiivisille eläkeläisille. Aika todella tuntuu usein olevan meitä vastaan.

Onnellisuuskalenteri : Kohti merkityksellistä elämää on työkalu, jonka avulla kalenterin kirjoittaja Sanna Sporrong pyrkii tuomaan järjestystä kiireeseen ja auttamaan meitä keskittymään olennaiseen. Kalenteri on oman ajan suunnitteluun tarkoitettu apuväline ja siinä kiinnitetään huomiota päivittäisiin rutiineihin, päivän kolmeen tärkeimpään asiaan sekä päivän onnistumisiin ja oppeihin. Sporrong myös esittelee bullet journaling -menetelmän, jolla mielessä pyörivät tehtävät muutetaan listoiksi, jotka on koodattu symbolein. Symbolien käyttäminen auttaa kategorisoimaan tehtäviä ja mahdollistaa päivän tapahtumien hahmottamisen pelkällä silmäyksellä.

Arki on herkästi ainakin aika ajoin kaoottista ja kaaoksen hallitsemiseen on luotu monta erilaista työkalua. Onnellisuuskalenteri on mainio lisä näiden kaaoksen hallintaa helpottavien työkalujen joukkoon erityisesti siksi, että se rohkaisee kiinnittämään huomiota oleellisiin asioihin ja niihinkin vain yhteen kerrallaan. Itse olisin toivonut, että kalenterissa myös rohkaistaisiin päiviin, jolloin kalenterissa ei ole tarkkaa suunnitelmaa, eikä kolmea tärkeää tehtävää, joihin keskitytään. Välillä on kuitenkin hyvä vain olla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...