Satuin kuuntelemaan Tatiana Elfin aikaisemman kirjan Huijari ja olin heti sen jälkeen ihan sekaisin kauan aikaa, että mitä hemmettiä juuri kävin läpi? Aivan järjettömän huikea tarina ja sitten vielä suomalainen kirjailija!
Sekä Huijari että tämä Mestarikin kertovat Rebekka Nummesta, joka on sosiopaatti. Alkuasetelma on sellainen, että sitä alkaa heti viritellä jos ja vaikka mitä, mutta lukijana on ihan turha kehitellä yhtään mitään. Jos Huijari vei mennessään, saman tekee Mestarikin. Rebekka Nummi haalii aina uudet seikkailut kehiin ja selviytyy niistä. Nyt hän alkaa ottaa selvää tyypistä, joka pitää retriittejä ja ajautuu sinne mukaan.
Tilanne eskaloituu ja yks sun toinen on mukana, mutta vaikka ei heti uskoisi, Rebekalla on kaiken aikaa se johtotähti hallussa, vaikka välillä ei siltä tuntuisikaan. Lukijalla on kaiken aikaa jännite päällä, miten Rebekka selviytyy, etteivät asiat lähde lapasesta, kun tilanne hiukan kuumenee. Kaiken aikaa on sellainen turvallinen olo siitä, että kirjailija on perehtynyt sosiopaatin mieleen, että osaa sen niin varmuudella tarjoilla. Kaikesta huolimatta se jännite on ihan superjännää.
Rebekka Nummi on sosiopaatti, mutta äärimmäisen älykäs ja osaa molempia käyttää ja sekös tekee tarinasta niin uskomattoman mielenkiintoisen. En silti ehkä haluaisi tavata Rebekkaa naamatusten. Heh, vaikka onkin fiktiivinen hahmo, niin kyllä sitä silti usein kuvittelee kirjan hahmot oikeiksi.
Tatiana Elf on luonut niin kiinnostavan hahmon ja hänen ympärilleen aivan uskomattomia tarinoita. Olen ollut, että ihanko suomalainen on nyt värkännyt sellaista settiä, kun olisin ajatellut, että asialla olisi joku kansainvälinen bestselleristi.
Jään taas odottamaan Rebekka Nummen seuraavaa siirtoa.