Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin

Naiset joita ajattelen öisin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yönaiset ovat naisia, joita Mia Kankimäki ajattelee öisin, kun ei saa unta. He ovat historiasta esiin nousevia naisia, jotka tekivät elämällään mitä halusivat: he olivat tutkimusmatkailijoita, kirjailijoita, taiteilijoita.

Kankimäki on 42-vuotias, vailla puolisoa, lapsia, työtä ja kotia. Esikoiskirja on ilmestynyt, mutta mitä sitten? Mihin sitoumuksia vailla oleva nelikymppinen nainen suuntaa elämänsä ja tarmonsa? Kiotolaisella futonilla valvoen mieleen nousee villi ajatus: mitäpä jos lähtisi yönaisten jalanjäljille, matkalle maailman ympäri näiden rajojarikkoneiden naisten perään.

Siitä alkaa autofiktiivinen teos, jossa Kankimäki kiertelee eri puolilla maailmaa yönaistensa perässä. Ensin matka vie Afrikkaan, jonne kutsuu Karen Blixen. Sen jälkeen tutkaillaan maailmanmatkaajia: mikä sai joukon rohkeita naisia lähtemään matkoilleen, aikana jolloin naisten omatoimimatkailu maailman ympäri oli kaikkea muuta kuin soveliasta.

Kiotossa Kankimäki pohtii maailmanmatkaajia, joilta saa inspiraatiota ja hyviä ohjeita matkailuun – ja myös todella varoittavia esimerkkejä. Lista maailmanhistorian huonoimmista pakkaajista on huikea. Italiassa Kankimäki päätyy tutkailemaan Firenzen Uffizin seiniltä löytyviä naisia, jotka olivat taidemaalareita aikana, jolloin naisen paikka taiteessa oli kankaalla, ei siveltimen varressa.

Siinä sivussa Kankimäki pohtii omaa elämäänsä, vaeltaa, tuskailee kirjan kirjoittamisen kanssa – Naiset joita ajattelen öisin on paitsi hieno tietopaketti täynnä kiinnostavaa tietoa mielenkiintoisista naisista ja maailmasta, jossa nämä elivät, myös oivallista kaunokirjallisuutta nykynaisen elämästä ja sen tarkoituksettomuudesta ja vaikeuksista.

Kiinnostava kirja, kaikin tavoin. Tämän parissa saa viihtyä ja sivistyä yhtä aikaa, se on aina hienoa se.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...