Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Saatana saapuu Moskovaan on klassikko, joka kertoo hykerryttävän kertomuksen siitä kuinka Saatana saapuu Moskovaan seurueineen. Kirja kertoo myös Jeesuksen ja Pontius Pilatuksen kohtaamisesta ja kolmantena linjana kuljetetaan vaikeuksiin ajautuvan kirjailija Mestarin ja Margaritan rakkaustarinaa (kirjan alkuperäinen nimi on suomeksi Mestari ja Margarita).

Mielenkiintoisen kirjasta tekee sen nurinkurisuus: Jeesuksen kertomus, joka on luonteeltaan myyttinen, kerrotaan vakavasti kuin historiallinen tosiasia kun taas Saatanan riehuminen Moskovassa on täyttä fantasiaa mitä arkisimman realistisissa puitteissa.

Kirja on terävän yhteiskuntakriittinen ja siksi se oli pitkään kielletty Neuvostoliitossa. Ainakin WSOY:n pokkariversioon on merkitty alunperin poistetut katkelmat, jotka näin jälkikäteen tarkasteltuna vaikuttavat paikoin aika hauskoilta, kun pohtii asiaa sensuroijan näkökulmasta: minkälaiset asiat on haluttu sulkea pois todellisuudesta? Saatana saapuu Moskovaan on eloisa klassikko ja fantastinen kertomus.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 965 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...