Jenni Kirves ja Sari Näre: Ruma sota : talvi- ja jatkosodan vaiettu historia

Ruma sota

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ruma sota on kirja, jota ei voi lukea yhdeltä istumalta. Se tuo niin paljon kauheita asioita esille, että ottaa aikansa, kun niitä pureskelee. Sari Näre ja Jenni Kirves ovat toimittaneet tämän kirjan, jossa seitsemän tutkijaa kertovat asioista, joista on puhuttu vain salaa tai vaiettu kokonaan.

Kirja marssittaa esille päihteiden käytön sotien aikoina. Huumeita, alkoholia ja tupakkaa on kulutettu runsaasti. Huumeita on ollut, pilleri, jolla saatiin sotilaat kestämään mitä tahansa. Sillä jaksettiin valvoa eikä pelätty mitään. Sotaa huumeissa ja humalassa.

Nuorten ja lasten kohtelu on ollut julmaa. Ylipäällikön päiväkäsky oli Suomen äideille, joiden oli uhrattava poikansa isänmaan hyväksi. Lapsilla ei juuri ollut lasten elämää, koska lasten tunteet olivat heikkouden merkki. Lapsilla teetettiin vaikka kuinka kauheita töitä ja suurin osa oli joko orpoja tai puoliorpoja.

Vankien kohtelu oli ala-arvoista. Kirjassa on oma lukunsa metsäkaartilaisille ja poliittisille vangeille. Samoin keskitysleireistä. Nälkä on yksi tutkimuksen aihe. Kuinka nälästä on kärsitty. Nykyajan ihmiset eivät sellaisesta nälästä tiedä mitään. Seksuaalinen väkivalta saa myös oman lukunsa.

Mainittavaa on se, että kaikki tämä Suomessa!

Kirja on erittäin mielenkiintoinen ja saa taas käsittämään, kuinka asiat on hyvin, kun ei ole sotaa ja perusasiat ovat kunnossa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...