Umberto Eco: Foucaultin heiluri

Osta kirja itsellesi

Kolme milanolaiselle pienkustantamolle työskentelevää älykköä alkaa koota rajatieteitä käsittelevää kirjasarjaa. Intensiivinen tutkimustyö aiheen parissa johtaa vähitellen uskomattomalta vaikuttavan, maailmanhistorian käännekohtiin tiiviisti nivoutuvan yhteensattumien sarjan jäljille. Pian ystävykset alkavat uskoa, että tapahtumat eivät ole olleet sattuman kauppaa: kaikki tuntuu liittyvän tavalla tai toisella 1300-luvulla hajotettuun Temppeliherrain järjestöön.

Juoni etenee Casaubonin, kirjan päähenkilön, kertomina takautumina. Salaliiton paljastuessa alun kevyt ja leikkisä tunnelma virittyy eksponentiaalisesti kohti väistämätöntä vainoharhaisuutta. Järki ja usko vääntävät kättä useammankin kerran, mutta Casaubon ja lukija ovat jo peruuttamattomasti ansassa.

Umberto Eco tunnetaan parhaiten esikoisteoksestaan Ruusun nimi. Ruusun nimen tavoin Foucaultin heilurissa yhdistyy tehokkaasti historiallinen fakta fiktioon. Eco rakentaa salaliittoteoriaa niin hienovaraisesti, että lukijan on välillä vaikea erottaa oikeita tapahtumia ja kirjan henkilöiden omia tulkintoja.

Huomaa kirjan nimi: oikea muoto olisi Foucault’n heiluri.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...