Christian Tielmann: Futarit ja kolme toivomusta

Futarit ja kolme toivomusta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kymppipaita. Tuleva Messi! 10

Siitä lähdettiin liikkeelle, kansikuvasta. Yötilalla makoiltiin. Jopa heräsi mielenkiinto, kuusivuotiaan silmät kirkastuivat: unesta ei tietoakaan, vaikka unikirjaksi tämä oli tarkoitettu, esiin kaivettu hetikohta kun oli katseltu kuvia oikeasta Messi-kirjasta.

– Kumpikohan noista on Messi?

– Kymppipaita tietenkin. Eikös tuossa lue TOIVO?

– Ja sen perässä MUSTA. Kolme TOIVOMUSTA siinä lukee.

Näin keskustellen edettiin tätä Kirjatiikeri-sarjan Futarit ja kolme toivomusta -kirjaa muka unilukemiseksi. Unihiekasta ei tietoakaan. No, oltiin vasta kannessa. Heti haiskahti kuitenkin siltä, ettei tästä kirjasta nukuttamiskirjaksi ole; sen verran mielenkiintoista tavata Aapo ja Olli, ei vaan Olli ensin ja sitten Aapo – Olli kun näet on se kymppipaita, siis Se Messi.

Entäs sitten kun puhkeaa pallo ja sisältä ilmoille suhahtaa pallonhenki!

Esimerkkiaukeama Futarit ja kolme toivomusta -kirjasta

Kuten yltä, yövuoteelta, oli jo havaittavissa, luennassa oleva saksalainen jaliskirja on vau! – se osui kuin pallo maalinperukoille ja nappasi mukaansa juuri kohderyhmään (5–7 v.) kuuluvan kuuntelijan ja kuvien katselijan.

– Kyllä otan minä tämän kirjan mukaan kaupunkiin omaksi, sanoi kuuntelija, joka tuntee jo kirjaimet ja hahmotti nimestä jo tuon TOIVO-sanan.

Voi olla, ettei kauan mene kun suuraakkosin tavutetusta kirjasta alkaa löytyä muitakin sanoja siellä kaupungissa, sikäli mikäli jalisharkoilta ehtii Ollin ja Aapon seuraan hakeutua.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...