Reeta Niemisvirta ja Emilia Suviala: Haaveilijat ja toteuttajat : luovuuden vastavoimat

Haaveilijat ja toteuttajat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Emilia Suvialan ja Reeta Niemisvirran kirja Haaveilijat ja toteuttajat : luovuuden vastavoimat on analyysi luovuudesta. Sen keskeinen sanoma on että luovuus jakautuu kahteen osaan. Ensimmäinen näistä on ideointi, joka saa voimansa haaveilusta ja toinen toteutuksesta, joka on ideoiden siirtämistä käytäntöön.

Kirjassa on paljon asiaa hyvin tiiviissä paketissa. Mihinkään asiaan ei sukelleta kauhean syvälle, mutta jo idean ilmaiseminen antaa paljon. Aihetta ei ole rajattu kovinkaan tarkasti. Samoista kansista esimerkiksi löytyy ajatuksia leikkimisen roolista luovassa prosessissa ja luovasta ongelmanratkaisusta.

Kirjaan on myös haastateltu kymmenkunnan ihmisen näkemyksiä luovuu­desta. Näistä suuri osa lähestyy aihepiiriä yrittämisen näkökulmasta. Monet kirjan luvuista päättyvät lyhyisiin kappaleisiin kirjailijoiden näkökulmien kautta. Se tuo mukavasti inhimillisyyttä muuten ehkä muuten hieman kliini­seen asiakirjatekstiin.

Kirjailijoiden erilaiset lähtökohdat täydentävät tosi hyvin esitettyä asiaa. Näiden lyhyiden kappaleiden kautta pystyy löytämään näistä piirteitä joihin samaistua, koska kirjoittajat eroavat toisistaan paljon. Se on arvokasta, koska monellekaan lukijalle ei välttämättä ole selvää onko haaveilija vai toteuttaja. Esimerkiksi itse samaistuin haaveilija-puoleen kirjoittajista. Tämän seurauksena yritin tietoisesti lukea tarkemmin toteuttajan puolta asioista.

Kokonaisuutena Haaveilijat ja toteuttajat : luovuuden vastavoimat on asiantunteva teos. Sitä voi suositella esimerkiksi itsensä kehittämisestä kiinnostuneille tai kurssimateriaaliksi luovuutta sivuaville koulukursseille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...