Martha Wells: Hälytystila : Murhabotin päiväkirjat 1

Hälytystila

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Martha Wellsin Hälytystila aloittaa Murhabotin päiväkirjat -sarjan. Sarjan aloitusosa Hälytystila tapahtuu kaukaisessa tulevaisuudessa asumattomalla planeetalla. Planeettaa tutkivien ihmisten turvallisuudesta huolehtii androidi, joka kutsuu itseään Murhabotiksi. Murhabotti on onnistunut ohittamaan hallintamoduulinsa ja alkanut ajatella itsenäisesti. 

Murhabotti ei pahaenteisestä nimestään huolimatta ole mikään Skynet, vaan haluaa mieluiten olla omassa kammiossaan katsomassa roskasarjoja. Kun tuntematon vaara alkaa uhata tutkijoita, Murhabotti päättää kuitenkin suojella ihmisiään. 

Martha Wells on voittanut useita kirjallisuuspalkintoja. Hälytystila onkin varmaa, hyvää työtä. Se on hauska ja reippaalla otteella kirjoitettu teos epätodennäköisestä sankarista. Katsekontaktia inhoava ja omissa oloissaan viihtyvä androidi on ironista kyllä paljon inhimillisempi olento kuin monen muun kirjan ihmispäähenkilö. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 173 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...