Reetta Vuokko-Syrjänen on tamperelainen kirjailija. Hänet on palkittu kolmesti Atorox-palkinnolla, joka myönnetään vuoden parhaalle suomenkieliselle tieteis- tai fantasianovellille. Vuokko-Syrjänen on toiminut myös kirjallisuuskriitikkona. Harhakoto on hänen ensimmäinen nuortenromaaninsa.
Harhakoto kertoo Hervannassa asuvasta 14-vuotiaasta Anista, jota kiusataan koulussa. Kotonakaan tilanne ei ole parempi, sillä rahat ovat vähissä ja äidin elämänhallinta on heikkoa. Huonona päivänä Ani purkaa turhautumisensa kirjeeseen, jonka nappaa mukaansa sinisorsa. Pian sorsa palaa Anin luo mukanaan kirje Ikiltä: Iki kertoo asuvansa meren äärellä Lintukodossa Emon huolenpidossa. Ani ja Iki rakentavat ystävyyttä samalla, kun molempien maailmoissa piilee salaisuuksia. Teos on vääristyneen realistinen jännittävä mysteeri. Mikä on totta ja mikä ei?
Harhakoto käsittelee köyhyyttä ja kiusaamista perinpohjaisesti ja realistisesti. Teos puhuu myös nuoren ystävyyden tarpeesta, yksinäisyydestä ja vanhempien ja lapsien välisistä suhteista. Teksti on suoraa ja puhekielistä. Juonen iso käänne yllättää lukijan, ja tuo teoksen loppuun lisää jännitystä.
Teos oli yllättävä, ja pidin lopun jännityksestä. Harhakoto sopii kaikenikäisille, jotka tahtovat lukea jotain uutta ja erilaista!