Andrea Maria Schenkel: Hiljainen kylä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eletään vuotta 1955. Saksassa ollaan pikku hiljaa pääsemässä sodasta yli, miehet ovat palanneet takaisin ja kaikki alkaa rauhoittua. Pienen Einhausenin kylän elämä menee kuitenkin sekaisin, kun syrjäisen Tannödin maatilan väki löytyy raa’asti murhattuna.

Schenkel kertoo murhasta todistajanlausuntojen kautta. Ääneen pääsevät Einhausenin asukkaat: perheen tytön opettaja, postinkantaja, naapurit, tilalla poikennut huoltomies… Kertomuksia värittää se, ettei Tannödin asukkaista, Dannereista, pitänyt oikeastaan kukaan. Mukana äänissä on tuntemattomaksi jäävä murhaaja, joka kertoo tapahtuneista omasta näkökulmastaan.

Toteutus on vähäeleinen ja tyylikäs, samoin Leena Vallisaaren suomennos. Hiljainen kylä kasvattaa jännitystä taidokkaasti. Schenkel pokkasikin kirjallaan Deutscher Krimi Preis -palkinnon vuonna 2007, lisäksi Hiljainen kylä oli Saksassa vuoden 2006 myydyin esikoisteos. Kirjan taustalla on todellinen, selvittämättömäksi jäänyt veriteko 1920-luvulta. Melko pieni kirja on mainio, omaperäinen välipala murhamysteerien ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...