Don DeLillo: Hiljaisuus

Hiljaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä jos eräänä päivänä internet, puhelimet, tv:t ja monet muutkin laitteet vain lakkaisivat toimimasta? Näin tapahtuu Don DeLillon vuoteen 2022 sijoittuvassa pienoisromaanissa. Koko teknologia romahtaa – eikä kukaan tiedä miksi.

Onko kyse tietoteknisestä viasta, kyberhyökkäyksestä, maailman laajuisesta sähkökatkosta, sattumasta vai mistä? Sitä pohtivat niin kirjan pariskunnat Tessa ja Jim sekä Diane ja Max kuin lukijatkin. Tapahtumat ajoittuvat yhteen amerikkalaisten tärkeimpään päivään, jolloin pelataan maailman suurimpiin urheilutapahtumiin kuuluva Super Bowl.

Välähdyksiä, ajatuksia, tarkkoja huomioita, sijaistoimintoja – Hiljaisuus on kuin ohikiitävä, nopea hetki, joka muuttaa kaiken. Sen teema koskettaa kaikkia ihmisiä, vaikka jokainen pohtii asiaa enimmäkseen henkilökohtaisesti.

Viime vuosina ja hetkinä maailmaa ovat ravistelleet monenlaiset tapahtumat ja moni tuttu tai arkinenkin asia on muuttunut epävarmaksi. Tähän hetkeen DeLillon juuri ennen koronapandemiaa kirjoittama sadan sivun dystopia on hyvin osuva.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...