Vuokko Hurme ja Noora Katto: Hirveä Hoppu

Hirveä Hoppu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuokko Hurme on varsin aktiivinen lastenkirjailija. Häneltä on julkaistu viimeisen viiden vuoden aikana yli parikymmentä teosta. Noora Katto puolestaan on kuvittanut myös Anneli Kannon kirjoittaman Viisi villiä Virtasta -sarjan kirjat.

Hirveä Hoppu on kirja perheen arjen kiireestä. Perheen postiluukusta ujuttautuu yöllä Hoppu. Se on pieni olento, jolla on tarkoituksenaan saada kaikki kiirehtimään. Se saavuttaa tavoitteensa sammuttamalla äidin kännykästä herätyskellon ja sotkemalla tavarat. Kun päivä käynnistyy myöhässä, siitä tietysti seuraa hirveä hoppu.

Kiire on hyvä aihe kuvakirjalle, koska se koskee kaikkia. Hirveässä Hopussa kiirettä käsitellään pitkälti aikuisten kautta: vanhemmat yrittävät saada lapsia kiirehtimään. Olisin kaivannut hieman enemmän lasten näkökulmaa ja tunnetiloja tarinaan. Kirjassa Hirveä Hoppu onneksi lähtee pois, kun lapset pääsevät leikkikentälle.

Kirjan sisäkanteen on asetettu kaksi tehtävää. Toisessa lukijan pitää vertailla eri tekemisten viemää aikaa ja toinen on rauhoittumisharjoitus. Nämä antavat mukavaa vuorovaikutusta kirjan ja nuoren lukijan välillä.

Noora Katon kuvitus on valloittavaa. Jokainen aukeama käytetty tehokkaasti, hahmot välittävät hyvin eri tunnetiloja ja pieniä yksityiskohtia on kuvissa mukavasti. Kirjan värimaailma on aika hillitty.

Hirveä Hoppu on hyvä kuvakirja. Sitä voi suositella kaikille, mutta erityisesti niille, joiden perheessä tuntuu aina olevan kiire.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...