Anneli Kanto ja Noora Katto: Virtaset huvipuistossa

Virtaset huvipuistossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Virtasen perheelle on luvassa huvipuistoreissu. Lapset ovat olleet ahkeria ja kiltisti, myös kolmivuotias Kastehelmi, jolle kiltteys on aivan erityisen vaikeaa.

Kastehelmi iloitsee huvipuiston portilla, kun mittaa on 101 senttiä ja hänellekin ostetaan ranneke. Isoveli Paavokin on kasvanut ja saa 120-senttisten rannekkeen.

Pettymyksiä on kuitenkin luvassa: Kastehelmi haluaisi heti niihin kaikista kamalimpiin pyörittimiin, mutta voi: hän on liian lyhyt. Pyörimään pääsevät vain yli 120-senttiset.

Possujunat ja vanhojen autojen körökörö-kyydit eivät Kastehelmelle kelpaa. Niinpä muiden valitessa jäätelöitä, Kastehelmi ottaa hatkat ja lähtee harmissaan karkuun.

Onneksi Kastehelmi löytyy ja kaikki kääntyy lopulta parhain päin. Virtaset huvipuistossa on mainio kirja, joka käy läpi niitä suuria tunteita, joita koko perheen huvipuistoreissuun liittyy: odotuksia, pettymyksiä, vanhempien kauhua rahanmenoa kohtaan, pahoinvointia. Kirjassa on paljon tuttua kaikille, joiden perheessä on pikkusisaruksia, jotka haluaisivat tehdä kaiken mitä isommatkin, mutta eivät saa.

Noora Katon kuvitus on jälleen kerran ensiluokkaista. Kirjan huvipuistosta lukija voi tunnistaa niin Särkänniemen kuin Linnanmäenkin piirteitä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...