Anneli Kanto: Virtasen lapset ja pentu

Virtasen lapset ja pentu

Osta kirja itsellesi

Uusin Viisi villiä Virtasta -kirja ei juuri yllätä. Se etenee oikeastaan tismalleen niin kuin tämäntyyppisillä tarinoilla on tapana: lapset haluavat koiran, vanhemmat empivät mutta heltyvät, lapset lupaavat hoitaa koiraa. Lapset eivät kuitenkaan hoida koiraa kunnolla, vanhemmat uhkaavat ottaa koiran pois, lapset ryhdistäytyvät ja vanhemmat antavat lasten pitää koiran.

Näin kulkee juoni Virtasen lapset ja pentu -kirjassakin. Naapurin koira on saanut pentuja ja Virtasen lapset saavat itselleen koiran. Vertti-pentu vain vaikuttaa vähän tyhmältä, eikä osaa käyttäytyä, vaan tekee tuhojaan, kakkaa minne sattuu ja kuka nyt muutenkaan jaksaa sateella koiraa ulkoiluttaa. Lopputulokset ovat odotetun kaltaiset: vihaiset vanhemmat haluavat palauttaa koiranpennun naapuriin.

Lapset saavat onneksi ryhtiliikkeen aikaiseksi ja koiranhoidon kuntoon, ja kaikki voivat olla onnellisia. Vertistäkin tulee ihan kunnollinen koira.

Virtasen lapset ja pentu on hyvin tehty kirja ja vallan sopivaa jatkoa sarjalleen. Noora Katon kuvitus on edelleen aivan hurmaavaa. Tarinakin toimii, vaikka onkin tuttu ja turvallinen. Tällaisia kirjoja lemmikkikuumeiset lapset tarvitsevat, tietysti: pitää muistuttaa, että vaikka lemmikki onkin ihana, siihen liittyy työtä ja vastuuta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...