Anneli Kanto: Virtasen lapset ja pentu

Virtasen lapset ja pentu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusin Viisi villiä Virtasta -kirja ei juuri yllätä. Se etenee oikeastaan tismalleen niin kuin tämäntyyppisillä tarinoilla on tapana: lapset haluavat koiran, vanhemmat empivät mutta heltyvät, lapset lupaavat hoitaa koiraa. Lapset eivät kuitenkaan hoida koiraa kunnolla, vanhemmat uhkaavat ottaa koiran pois, lapset ryhdistäytyvät ja vanhemmat antavat lasten pitää koiran.

Näin kulkee juoni Virtasen lapset ja pentu -kirjassakin. Naapurin koira on saanut pentuja ja Virtasen lapset saavat itselleen koiran. Vertti-pentu vain vaikuttaa vähän tyhmältä, eikä osaa käyttäytyä, vaan tekee tuhojaan, kakkaa minne sattuu ja kuka nyt muutenkaan jaksaa sateella koiraa ulkoiluttaa. Lopputulokset ovat odotetun kaltaiset: vihaiset vanhemmat haluavat palauttaa koiranpennun naapuriin.

Lapset saavat onneksi ryhtiliikkeen aikaiseksi ja koiranhoidon kuntoon, ja kaikki voivat olla onnellisia. Vertistäkin tulee ihan kunnollinen koira.

Virtasen lapset ja pentu on hyvin tehty kirja ja vallan sopivaa jatkoa sarjalleen. Noora Katon kuvitus on edelleen aivan hurmaavaa. Tarinakin toimii, vaikka onkin tuttu ja turvallinen. Tällaisia kirjoja lemmikkikuumeiset lapset tarvitsevat, tietysti: pitää muistuttaa, että vaikka lemmikki onkin ihana, siihen liittyy työtä ja vastuuta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...