Anneli Kanto: Paavo Virtanen ja pimeys

Paavo Virtanen ja pimeys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olisipa voinut kuvitella, että Viisi villiä Virtasta -sarja päättyisi, kun jokaisesta Virtasen lapsesta on oma kirjansa. Mutta ei – lapsiperheiden arkeen liittyviä aiheitahan riittää, joten sarja lähtee uudelle kierrokselle. Toisella kierroksella ensimmäisenä kirjansa saa Paavo.

Paavo ja pikkuveli Perttu lähtevät kaverin synttäreille. Pojat menevät kahdestaan – kyllähän se heiltä sujuu. Menomatka meneekin mukavasti ja juhlatkin sujuvat oikein hienosti. Sitten on kuitenkin aika lähteä kotiin. Ilta on jo pimentynyt ja maailma varjoja täynnä. Perttua pelottaa, mutta Paavo esittää urheaa – ei siellä mitään ole, kummitukset ja muut ovat pikkulasten höpöjuttuja.

Lopulta pelko tarttuu Paavoonkin. Pojat ovat aivan varmoja, että heitä seuraa ihmissusi, joka aikoo syödä heidät. Varman kuoleman lähestyessä sopii tunnustaa veljelle karkkien varastamiset ja Transformerin rikkomiset, ennen kuin ihmissusi saa pojat saalikseen… vaan kuinkas sitten kävikään?

Paavo Virtanen ja pimeys käsittelee pimeänpelkoa ja mielikuvituksen voimaa. Tarina on jännittävä, mutta loppu on toki onnellinen. Noora Katon kuvitus on jälleen erinomaista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...