Anneli Kanto: Paavo Virtanen ja pimeys

Osta kirja itsellesi

Olisipa voinut kuvitella, että Viisi villiä Virtasta -sarja päättyisi, kun jokaisesta Virtasen lapsesta on oma kirjansa. Mutta ei – lapsiperheiden arkeen liittyviä aiheitahan riittää, joten sarja lähtee uudelle kierrokselle. Toisella kierroksella ensimmäisenä kirjansa saa Paavo.

Paavo ja pikkuveli Perttu lähtevät kaverin synttäreille. Pojat menevät kahdestaan – kyllähän se heiltä sujuu. Menomatka meneekin mukavasti ja juhlatkin sujuvat oikein hienosti. Sitten on kuitenkin aika lähteä kotiin. Ilta on jo pimentynyt ja maailma varjoja täynnä. Perttua pelottaa, mutta Paavo esittää urheaa – ei siellä mitään ole, kummitukset ja muut ovat pikkulasten höpöjuttuja.

Lopulta pelko tarttuu Paavoonkin. Pojat ovat aivan varmoja, että heitä seuraa ihmissusi, joka aikoo syödä heidät. Varman kuoleman lähestyessä sopii tunnustaa veljelle karkkien varastamiset ja Transformerin rikkomiset, ennen kuin ihmissusi saa pojat saalikseen… vaan kuinkas sitten kävikään?

Paavo Virtanen ja pimeys käsittelee pimeänpelkoa ja mielikuvituksen voimaa. Tarina on jännittävä, mutta loppu on toki onnellinen. Noora Katon kuvitus on jälleen erinomaista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.