Anneli Kanto: Vilma Virtanen virpomassa

Osta kirja itsellesi

Viiden villin Virtasen seikkailujen yhdeksännessä osassa perehdytään virpomiseen. Pääosassa on kuusivuotias Vilma Virtanen, tietäväinen, tarkka ja kamalan ujo lapsi.

Vilma haluaa virpomaan, mutta katastrofi iskee, kun isosisko Veera ei kelpuutakaan Vilmaa porukkaansa. Pikkuveli Paavokin pääsee Veeran mukaan, mutta ei Vilma. Vilman on tyytyminen pikkuisiin Kastehelmeen ja Perttuun.

Vilmaa ujostuttaa virpominen aivan hirveästi. Heti ensimmäisen oven takana on kiukkuinen mummo, joka raivoaa lapsille siitä, kuinka kaunis karjalainen virpomisperinne sekoitetaan kaikenmaailman noitajuttuihin.

No, virpomisreissu saa onneksi onnellisemman käänteen sen jälkeen ja Vilmakin pystyy voittamaan ujoutensa – pikkusisarusten avustuksella, toki.

Oivallinen kirja. Pääsiäisestä ja virpomisesta olen nähnyt aika vähän lastenkirjoja, joten aihe tuntui raikkaalta. Kirja myös käsittelee aihettaan monipuolisesti. Anneli Kannon teksti on hyvä ja Noora Katon kuvitus jälleen kerran huippuluokkaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...