Anneli Kanto: Perttu Virtanen ja kauhea kateus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perttu on Virtasten sisarusparven kolmivuotias väliinputoaja: ei niin iso kuin isommat Paavo, Vilma ja Veera, mutta ei niin pikkuinen kuin pienin Kastehelmi. Kiperä paikka ja kun Kastehelmellä on synttärit, Pertun kateus keittää yli pahemman kerran.

Perttukin haluaa saada ihania lahjoja, marsipaaniruusun kakusta ja hienon palkinnon onginnasta (sen sijaan Perttu saa ihan tyhmän piirustuslehtiön). Se vihoviimeinen harmi on uusi polkupyörä: Kastehelmi saa lahjaksi hienon, kiiltävän polkupyörän, kun Perttu joutuu ajamaan Paavon vanhalla rämällä.

Niinpä muiden leikkiessä piilosilla oloa, Perttu nappaa Kastehelmen uuden pyörän ja päättää lähteä pois kotoa. Perttu ajaa hirmuista vauhtia kauas pois. Siitäpähän saavat! Onneksi kaikki kääntyy lopulta parhain päin.

Perttu Virtanen ja kauhea kateus on jälleen mainio lisä hyvään kirjasarjaan. Tarina käsittelee aidon tuntuisesti ja hauskasti pienen lapsen elämää suurempaa tunneilmastoa. Noora Katon värikäs kuvitus tukee tarinaa hienosti. Virtasten lapsista kertovat kirjat ovat tällä hetkellä lasten kuvakirjojen huippua.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...