Michael Dobbs: Viimeinen jako

House of Cards : Viimeinen jako

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Poliittisen pelin mestari Francis Urquhart on ollut vallassa jo kymmenen vuotta. Valta ei ole kuitenkaan tuonut onnea. Elämästä on kadonnut ilo, ja harva enää kunnioittaa tai pelkää häntä. Häntä painostetaan eläkkeelle, ja eturauhanen oikuttelee jatkuvasti. Urquhartin on myönnettävä kauhea totuus: hänestä on tullut vanha. Loppu häämöttää, mutta Urquhart ei aio totisesti lähteä sovinnolla siihen hyvään yöhön.

House of Cards -trilogian päätösosassa käsitellään Eurooppaa ja erityisesti Kyprosta. Kyproksen kysymys on Urquhartille arkaluonteinen, sillä hänellä on Kyprokseen liittyvä vaarallinen salaisuus, joka paljastuessaan voisi tuhota hänet lopullisesti.

Kirjailija Michael Dobbs käsittelee Kyproksen tilannetta tunteikkaasti, ja maan historia on selvästi koskettanut häntä henkilökohtaisesti. Trilogian aiemmat kaksi osaa ovat olleet sävyltään viileän huvittuneita, mutta Viimeisessä jaossa tunteen palo on hävittänyt kyynisyyden. Harmillisesti juuri tämän vuoksi suuri kelmi Urquhart on teoksessa hukassa sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Viimeinen jako on trilogian hajanaisin osa, mutta lopussa Dobbs säväyttää: Urquhart näyttää vastustajilleen kuinka näyttämöltä poistutaan oikeaoppisesti. Kirjan viimeisillä sivuilla Urquhart sekä häviää että voittaa kaiken.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...