Michael Dobbs: House of Cards

House of Cards

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1987 poliittinen neuvonantaja ja Britannian ylähuoneen jäsen Michael Dobbs on vihainen: Margaret Thatcher on nöyryyttänyt häntä. Pari vuotta myöhemmin Dobbs jalostaa kiukkunsa kirjasarjaan, jossa puolueen kurinpitäjä, Ahmed Ahneen häijympi isoveli, Francis Urquhart juonittelee häikäilemättömästi päästäkseen pääministeriksi pääministerin paikalle. House of Cards on syntynyt. Kirjasta tehtiin ensin brittiläinen tv-sarja, mutta todelliseen suosioon sen sysäsi Netflixin sarja, jossa Kevin Spacey näytteli pääosaa.

Michael Dobbsin kirjan päähenkilö on Francis Urquhart, puolueen hillitty pääpiiskuri, jonka urasuunnitelmat juuri valittu pääministeri pilaa. Urquhart ei niele nöyryytystä, vaan aloittaa kostotoimet. Tuho on kauhea eikä sivullisilta uhreilta vältytä. Urquhart on kirjan päähenkilönä harvinaisen epämiellyttävä, mutta House of Cardsin sivuilta on vaikea löytää ketään sympaattista henkilöä. Kenties juuri sen vuoksi kirjan juonittelu ja sen häijyt henkilöt ovat kiehtovia.

House of Cards on kirjoitettu yli 20 vuotta sitten, mutta se on joitakin teknisiä yksityiskohtia lukuun ottamatta kestänyt hyvin aikaa. Politiikka on harvoin näin mielenkiintoista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...