Michael Dobbs: House of Cards

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1987 poliittinen neuvonantaja ja Britannian ylähuoneen jäsen Michael Dobbs on vihainen: Margaret Thatcher on nöyryyttänyt häntä. Pari vuotta myöhemmin Dobbs jalostaa kiukkunsa kirjasarjaan, jossa puolueen kurinpitäjä, Ahmed Ahneen häijympi isoveli, Francis Urquhart juonittelee häikäilemättömästi päästäkseen pääministeriksi pääministerin paikalle. House of Cards on syntynyt. Kirjasta tehtiin ensin brittiläinen tv-sarja, mutta todelliseen suosioon sen sysäsi Netflixin sarja, jossa Kevin Spacey näytteli pääosaa.

Michael Dobbsin kirjan päähenkilö on Francis Urquhart, puolueen hillitty pääpiiskuri, jonka urasuunnitelmat juuri valittu pääministeri pilaa. Urquhart ei niele nöyryytystä, vaan aloittaa kostotoimet. Tuho on kauhea eikä sivullisilta uhreilta vältytä. Urquhart on kirjan päähenkilönä harvinaisen epämiellyttävä, mutta House of Cardsin sivuilta on vaikea löytää ketään sympaattista henkilöä. Kenties juuri sen vuoksi kirjan juonittelu ja sen häijyt henkilöt ovat kiehtovia.

House of Cards on kirjoitettu yli 20 vuotta sitten, mutta se on joitakin teknisiä yksityiskohtia lukuun ottamatta kestänyt hyvin aikaa. Politiikka on harvoin näin mielenkiintoista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...