Leena Ravantti: Höyhentakkisakki

Höyhentakkisakki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lastenrunoja ei ole hetkeen tultu luettua, mutta Höyhentakkisakki päätyi heti lukulistalle hauskan teemansa vuoksi. Kuten nimestäkin voi arvata, seikkailee eri runoissa kaikennäköisiä siivekkäitä aina västäräkeistä variksiin. Linnut jännittävät koulunkäynnin aloitusta, hurjastelevat polkupyörän kanssa, rakentavat linnunpönttöönsä saunan tai kuten Pablo-pulu, näyttävät mistä on miehekkäät pulut rakennettu!

Kirja on kaikkiaan oikein hauskaa luettavaa. Aapo Ravantin kuvitus myös sopii Leena Ravantin kekseliäisiin riimittelyihin kuin nenä päähän. Kuvitukset ovat persoonallisia, ja hahmot toimivat loistavasti; ne ovat sekä ilmekkäitä että mieleen jääviä.

Aapo Ravantti on jäänyt itselleni erityisesti mieleen yhteistyöstä Reetta Niemensivun kanssa, parivaljakon Määt ja muut: Runoja eläimistä ja ihmisistä, on niin ikään aivan ihana. Tällä kertaa yhteistyökumppaniksi on päätynyt kuitenkin Leena Ravantti, eli Aapon äiti. Yhteistyö on selkeästi sujunut kadehdittavan hyvin ja toivoa sopii, että sille olisi luvassa myös jatkoa. Höyhentakkisakissa on nimittäin sitä jotain, joka todellakin saa toivomaan, että tähän persoonalliseen lintuporukkaan tulisi törmättyä jatkossakin!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...