Jan Pedersen: Pohjolan eläimet äänessä

Pohjolan eläimet äänessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Äänet ovat tärkeä osa luonnon havainnointia, mutta ääniin perustuvia teoksia on julkaistu melko vähän. Usein pukutuntomerkkejä käsitellään kirjallisuudessa sivukaupalla, mutta äänet kuitataan lauseella tai parilla. Tämä teos vie huomion ääniin. Se tarjoaa tuttua ja tuntemattomampaa, mutta nojaa ennen kaikkea toiminnallisuuteen.

Kirjassa esitellään noin 100 eläinlajia äänineen. Pääosissa ovat nisäkkäät ja linnut, matelijat ja hyönteiset ovat edustettuina muutaman lajin voimin. Tekstissä on perustiedot ja oikeassa reunassa olevasta äänivalikosta lötyyy 1-4 näytettä per laji. Kirjan selailu on sujuvaa ja äänitoimintoon löytyy ohjesivukin.

Enemmän häiritsee tiettyjen lajien kohdalla aivan liian lyhyt ääninäyte, josta ei oikein saa kiinni. Siitä huolimatta kirja toimii ainakin lapsiperheissä. Eläimen kuvan katsominen ja äänen kuuleminen yhtäaikaisesti säväyttää.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...