Jan Pedersen: Pohjolan eläimet äänessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Äänet ovat tärkeä osa luonnon havainnointia, mutta ääniin perustuvia teoksia on julkaistu melko vähän. Usein pukutuntomerkkejä käsitellään kirjallisuudessa sivukaupalla, mutta äänet kuitataan lauseella tai parilla. Tämä teos vie huomion ääniin. Se tarjoaa tuttua ja tuntemattomampaa, mutta nojaa ennen kaikkea toiminnallisuuteen.

Kirjassa esitellään noin 100 eläinlajia äänineen. Pääosissa ovat nisäkkäät ja linnut, matelijat ja hyönteiset ovat edustettuina muutaman lajin voimin. Tekstissä on perustiedot ja oikeassa reunassa olevasta äänivalikosta lötyyy 1-4 näytettä per laji. Kirjan selailu on sujuvaa ja äänitoimintoon löytyy ohjesivukin.

Enemmän häiritsee tiettyjen lajien kohdalla aivan liian lyhyt ääninäyte, josta ei oikein saa kiinni. Siitä huolimatta kirja toimii ainakin lapsiperheissä. Eläimen kuvan katsominen ja äänen kuuleminen yhtäaikaisesti säväyttää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...