Sophie Schoenwald: Hyvää yötä, eläintarha

Hyvää yötä eläintarha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sophie Schoenwaldin Hyvää yötä eläintarha on kolmas suomeksi käännetty lastenkirja häneltä. Kaksi muuta, Eläintarhan naamiaiset ja Eläintarhan hampaidenpesupäivä, sijoittuvat samaan eläintarhaan.

On yö, eläintarhan johtaja Alfred Tuima on ystävänsä Sepeteus Siilin kanssa käymässä nukkumaan. Johtaja pääsee nopeasti kuorsaamaan, mutta hänen avustajansa ei ole yhtä onnekas. Vaikka Sepeteus on väsynyt, kuulee hän eläintarhasta äänen, jonka alkuperän hän päättää selvittää.

Kyseessä on unessa kävelevä elefantti, joka kävelyllään häiritsee naapuriasukkaitaan. Sepeteus on onneksi neuvokas ja pystyy ratkaisemaan ongelman. Mutta tämän jälkeen ilmaantuu uusi unettomuusongelma, yksi toisensa jälkeen. Kaikkien väsymys kasaantuu poloiselle siilille ja häntä käy sääliksi.

Kuvitus on kaunista ja koelukija pysähtyi tutkimaan kirjan kuvitusta kauemmin kuin lyhyiden tekstien lukeminen kesti. Se on hyvä, sillä muuten reilu 20-sivuinen kirja viuhahtaa ohitse.

Hahmot ovat hauskoja. Erilaiset eläimet ovat mainioita kiinnittämään nuorten lukijoiden huomion ja heidän touhunsa on samaistuttavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...