Sophie Schoenwald: Hyvää yötä, eläintarha

Hyvää yötä eläintarha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sophie Schoenwaldin Hyvää yötä eläintarha on kolmas suomeksi käännetty lastenkirja häneltä. Kaksi muuta, Eläintarhan naamiaiset ja Eläintarhan hampaidenpesupäivä, sijoittuvat samaan eläintarhaan.

On yö, eläintarhan johtaja Alfred Tuima on ystävänsä Sepeteus Siilin kanssa käymässä nukkumaan. Johtaja pääsee nopeasti kuorsaamaan, mutta hänen avustajansa ei ole yhtä onnekas. Vaikka Sepeteus on väsynyt, kuulee hän eläintarhasta äänen, jonka alkuperän hän päättää selvittää.

Kyseessä on unessa kävelevä elefantti, joka kävelyllään häiritsee naapuriasukkaitaan. Sepeteus on onneksi neuvokas ja pystyy ratkaisemaan ongelman. Mutta tämän jälkeen ilmaantuu uusi unettomuusongelma, yksi toisensa jälkeen. Kaikkien väsymys kasaantuu poloiselle siilille ja häntä käy sääliksi.

Kuvitus on kaunista ja koelukija pysähtyi tutkimaan kirjan kuvitusta kauemmin kuin lyhyiden tekstien lukeminen kesti. Se on hyvä, sillä muuten reilu 20-sivuinen kirja viuhahtaa ohitse.

Hahmot ovat hauskoja. Erilaiset eläimet ovat mainioita kiinnittämään nuorten lukijoiden huomion ja heidän touhunsa on samaistuttavaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...